22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DSP'den ayrılık sinyali

 eçimden umduğunu bulamayan CHP'de, 'olağanüstü kurultay' çağrıları yükseliyor. Parti yönetimi sonuçları yarınki Merkez Yönetim Kurulu'nda değerlendirecek. Meclis'e 112 milletvekiliyle giren CHP'de, DSP'lilerin durumu da tartışılmaya başlandı.

Solda birliği sağlayarak CHP listesinden seçime giren 13 milletvekilinin ayrılması bekleniyor. Dün DSP'den de bu yönde sinyaller geldi.

Genel Başkan Zeki Sezer, seçimde böyle bir sonuç beklemediklerini vurgularken, "Halkın istekleri doğrultusunda, cumhuriyetimizin temel ilkelerine ve inançlara saygılı, laikliğe bağlı, halkının refahını düşünen bir parti olarak siyasî mücadeleyi sürdüreceğiz." dedi.

Partinin kurmaylarından Emrehan Halıcı da, seçime CHP listesinden, ancak bağımsız olarak girdiklerine dikkat çekti. Halıcı, sürece uygun zamanı konuşmak için erken olduğunu ifade etti.

DSP'den istifa ederek CHP'den aday olan ve Ankara milletvekili olarak Parlamento'ya giren Emrehan Halıcı, ''AKP'yi kutlamak gerekir. Sol olarak beklediğimiz, umduğumuz oyu alamadık.'' dedi. Seçim işbirliği sonucu DSP'den istifa ederek CHP'den aday olan 13 milletvekilinin izleyeceği strateji merak ediliyor. Halıcı, önümüzdeki süreçte CHP'den ayrılacaklarının sinyalini verirken, partinin politikalarını eleştirdi.

Halıcı, şöyle konuştu: ''Bu tablo gösteriyor ki, siyasette eski alışılmış yöntemlerle bir yere varılamıyor. Seçim sisteminden kaynaklanan birtakım sorunlar var; ama her iki kişiden birinin bir partiye oy veriyor olması, üzerinde ciddi düşünülmesi gereken bir konu. Biz bağımsız aday olarak CHP listelerinden seçime girdik. Kamuoyu bu süreci başından beri biliyor. Sürece uygun zamanı, tarihi, günü konuşmak için çok erken. Seçimde beklediğimiz sonucu elde etmemiş olmanın verdiği bir burukluk da var. Bu burukluk içinde hızlı davranarak kendi içimizde birbirimizi yaralayacak bir tabloya izin verilmemeli."

A.A
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 02:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?