22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'DSP'liler bizim paramızla seçildi'

CHP ile DSP arasındaki tartışma yeni bir boyut kazandı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, DSP'lilerin hiçbir masraf yapmadan CHP'nin imkanları ile milletvekili seçildiklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, DSP'li milletvekillerinin cumhurbaşkanı seçim turlarına katılmalarını eleştirerek, “Hiçbir seçim masrafına katılmadan Ankara'dan milletvekili seçildiler. Şimdi ise Abdullah Gül'e yeşil ışık yaktılar” dedi.


Anadol, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde oturan annesini ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, DSP'li milletvekillerinin cumhurbaşkanı seçimleri dolayısıyla TBMM'ye girmelerini eleştirdi.

ÖZVERİDE BULUNDUK

Birçok dostlarının 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri'ne DSP ile birlikte girmemeleri durumunda cezanın CHP'ye kesileceğini söylediklerini, kendilerinin de büyük bir özveride bulunarak DSP'lileri en seçilebilir yerlerden aday gösterdiklerini ifade eden Anadol, “Hiçbir seçim masrafına katılmadan Ankara'dan milletvekili seçildiler. Şimdi ise Abdullah Gül'e yeşil ışık yaktılar. Bu arkadaşlarımızın, Abdullah Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra eleştirme hakları yoktur. 'Siz de aday çıkartın' sözleri ise laftır.

Anadol, “Cumhurbaşkanının Anayasa'da robot resmi çizilmiştir. Seçilecek kişi, yüksek yargı organlarına atama yapan, rektörleri seçen, başkomutan, yürütmenin başı, Bakanlar Kurulu'nu istediği zaman toplayan biri olacak. Uzlaşma sonucu seçilecek kişi, hepimizin Cumhurbaşkanı olacak” dedi. Anadol, Türkiye'de laik rejimin sonunun geldiğine açık beyanları olan, birinin seçileceğini ileri sürdü.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 07:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET GENÇTÜRK TURGUTLU/MANİSA IP: 88.251.166.xxx Tarih : 25.08.2007 12:41:08
SAYIN KEMAL ANADOL SİZİ SEÇİMLERDEN ÖNCEDE HABER PROGRAMLARI ARACILIYLA BİRKAÇKEZ İSTEMEYEREKDE OLSA DİNLEMEK ZORUNDA KALDIM HEP ATIP TUTUYORDUNUZ TABİ SADE SİZDEĞİLDE AKP DEN BAŞKA HEPİNİZ BİZ İKTİDARIZ DİYORDUNUZ NEYSE SAYIN ANADOL BİRİNCİSİ SİZE KİMDEDİ DSP LE BİRLEŞİN DİYE İKİNCİSİ EĞER DSP OLMASAYMIŞ SİZ BELKİ MECLİSE BİLE GİREMEYECEKTİNİZ ÜÇÜNCÜSÜ HELAL OLSUN HİÇ PARA HARCAMADAN MİLLET VEKİLİ OLDULAR HELAL OLSUN DSP LİLERE SİZ ANCA YALAN DOLANLA MİLLETİ KANDIRIN SİZİN O GENEL BAŞKANINIZ VARYA ONUN RODOS ADASINA YÜZMESİNİ BEKLİYORUZ MİLLETİ KANDIRIN BÖYLE BAKALIM SONUNUZ NE OLACAK.