16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DSP’ye kurşunlar düşüyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP listelerinden aday olacak DSP kökenli isimler konusunda çalışma yapmalarının doğru olmayacağını belirterek, “Temenniler var, seçime giren CHP. 

Onlar da sanırım gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Ama herhalde
DSP’ye kurşunlar düşüyor” dedi. Sezer, Kanal 7 televizyonunda katıldığı bir programda soruları yanıtladı.
 
CHP-DSP işbirliği konusunda “Yapmamız gerekeni yaptık” diyen Sezer, “Yapılması gereken buydu” diye konuştu. Milletvekilli aday listelerinin yarın belli olacağını ifade eden Sezer, DSP’nin seçime girmediğini hatırlatarak, milletvekili sıralaması çalışması yapmalarının bu nedenle doğru olmadığını söyledi. Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Temenniler var, seçime giren CHP. Onlar da sanırım gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Ama herhalde DSP’ye kurşunlar düşüyor. Sana sevdanın yolları, bana kurşunlar. Kayahan’ın şarkısı vardır ya, artık çok önemli değil. Türkiye için yeterli bir açılım sağladığımızı düşünüyorum. Türkiye’nin önünü açtığımızı düşünüyorum. Türkiye’de siyasetin sadece partisel, koltuksal hırslarla
yapılmadığını gösterdik.” 

VATAN GÖREVİ YAPTIK
Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılar nedeniyle diyalog ve uzlaşının önemli olduğuna dikkat çeken Sezer, böyle bir dönemde DSP olarak “vatan” görevi yaptıklarını söyledi. Sezer, CHP ile ittifak değil işbirliği yaptıklarının altını çizerken, şöyle dedi: “Bu ittifak değil, ittifaklar yasal olsaydı bir çok sorun çok daha kolay çözülürdü. İttifaklar batı ülkelerinde iyi işler yapıyor. Ama ne yazık ki, demokrasisi iyi işleyen batı ülkelerinde ittifaklar bir kurum olarak, yasal bir kurum olarak önemli şeyler yaparken, Türkiye’de ittifaklar yasak kılınmış.
Türkiye’de kendini önde gören partiler başkalarına hayat hakkı tanımamanın kendileri açısından yeterli bir yol olarak görmüşler. Bugün ittifaklar yasak olmasaydı. İttifakla seçime gidilebilseydi siyasette normalleşme çok daha kolay sağlanabilirdi. Her parti kendi oyunu alırdı bir oy da boşa gitmemiş olurdu. Bunu yapamayınca DSP’ye vatan görevi düştü.” Sezer, ittifaklar konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la mutabakata vardıklarını ve CHP’nin parlamentoda çoğunluk olması durumunda ittifakların önünü açacak yasal
düzenlemelerin yapılacağını söyledi. 

TABAN BU İŞİ SAHİPLENDİ
İşbirliği sürecinde DSP tabanında sıkıntılar yaşandığı iddialarına da açıklık getiren Zeki Sezer, yapılan değerlendirmeleri doğru bulmadığını ifade etti. Süreci, tüm örgütleriyle paylaşarak yürüttüklerinin altını çizen Sezer, “Farklı görüşleri olan vardı. Farklı görüşlerimiz olabilir belli konularla ilgili olarak. O görüşleri özgürce tartışırız. Örgütümüzün bir taraftan burukluğu olsa da bir vatan görevi yaptığımızın bilinci ile bu işi sahiplendiğini biliyorum” dedi. Sezer, 8 Haziran’dan sonra söz konusu birlikteliğe katkı sağlamak için Türkiye’yi dolaşmaya başlayacağını da kaydetti.
anka
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2007 Pazar 21:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?