15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DTP, PKK için son sözünü söyledi

Sınır ötesi operasyonun eleştirildiği DTP Parti Meclisi toplantısı sonuç bildirgesinde, terör örgütünün “Kürt sorununun çözümünü isteyen bir siyasal örgütlenme” olduğu iddia edildi.

DTP, yönetimi parti hakkında açılan kapatma davasının ardından söylemini iyice sertleştirdi. Parti Meclisi toplantısı sonuç bildirgesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon eleştirilerek, terör örgütünün “Kürt sorununun çözümünü isteyen bir siyasal örgütlenme” olduğu iddia edildi.

DTP'nin dün gerçekleştirilen PM toplantısına ilişkin sonuç bildirgesinde, PM'nin, “operasyonlar, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklanması, son siyasal süreç, yerel seçimler, parti kapatma davası ve tartışılan konuların planlaması” gündemiyle toplandığı ifade edildi.

“Sınır ötesi operasyonun Türkiye'nin sorunlarını çözeceği” üzerine kurulu bir konseptle, “Kürtlerin kendi iradeleriyle belirlediği talep ve temsilcilerinin tanınmadığı, bunun yerine geleneksel politikaların devam ettirildiği” öne sürülen bildirgede, “Partimize 'PKK bir terör örgütü müdür, değil midir?' dayatması belirttiğimiz konseptin bir uzantısı olarak geliştirilmiştir” denildi.

Terör örgütü PKK'nın “Kürt sorununun çözümünü isteyen bir siyasal örgütlenme” olduğu iddia edilen bildirgede, “Kürt sorunu doğru tahlil edilmeli, bunun bir parçası olan PKK özgün olarak ele alınmalı ve birlikte çözümü tartışılmalıdır” görüşü savunuldu.

DTP'nin gündeme getirdiği “demokratik özerklik” projesiyle sorunun “yasal ve anayasal düzenlemelerle çözülerek Türkiye'ye tarihi bir başlangıç yaptıracağı” öne sürülen bildirgede, “Demokratik açılımlar ve siyasi çözüm arama yerine, bu ülkede barış ve diyalog başka bir bahara bırakılmıştır... Geliştirilen operasyonlara karşı özellikle bölge halkı ve çocukları dağda olan aileler oldukça kaygılıdır” görüşlerine de yer verildi.

Bildirgede, “AB, Irak Kürt Federe Hükümeti ve diğer çevrelerle iç ve dış diplomasiyi geliştirerek sorunların derinleştirilmesi, halkların birbirine kırdırılması politikalarının karşısında duran ve çözümde ısrar etme kararı alınmıştır. Bunun için gerekli heyetleri oluşturup planlamayı çıkarmış durumdayız” denildi.

Kapatma davasına ilişkin savunma hazırlıklarının devam ettiği ifade edilen bildirgede, Demirtaş'ın tutukluluğunun kaldırılması için girişimlerde bulunulacağı kaydedildi. PM toplantısında, yerel seçimlere ilişkin hazırlıkların da değerlendirildiği belirtildi.

...
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 15:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?