28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

DTP: Gerekirse PKK ile görüşürüz

DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, ”Bu sürecin gelişmesi için gerekirse PKK ile görüşürüz” dedi.

Tuğluk, Diyarbakır'da yaptığı basın toplantısında, “kalıcı bir toplumsal barış adına gerek devleti temsil eden kurumların ve gerekse sivil inisiyatiflerin bu süreçleri doğru değerlendirmediğini” ileri sürdü.

Tuğluk, “ateşkes” olarak iddia ettiği süreçle ilgili şöyle konuştu:

“Bu hem dış hem de iç faktörler bakımından bir olgunlaşmayı işaret etmektedir. Orta Doğu'daki gelişmeler, ABD ve AB'nin soruna bakışında görülen değişiklik, daha reel politikaların üretilmesi fırsatı yaratacaktır. Kürt sorunu artık uluslararası bir sorun haline gelmiştir. Bu sürecin gelişmesi için parti olarak ABD ve AB ile görüşmeler yapabiliriz, gerekirse PKK ile görüşürüz.”

Basın toplantısına, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın da bulunduğu yaklaşık 42 DTP'li belediye başkanı katıldı.

a.a
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 13:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail demirkol IP: 81.214.177.xxx Tarih : 12.10.2006 22:27:12
sonucunu özlemle bekliyeceğim.pkk silahı bıraktı ovaya indi nolcak ki benim gözümde her zaman bir terörist olacaktır sivil sivil savaşı başlamıyacak mı?TÜM BUNALARA İLAVETEN PKK HAYRANI BİNLERCE İNSAN VAR BU ÜLKEDE GÖZÜMÜN ÖNÜNDE HARAÇ ALAN KARDEŞİMİN YOLUNU KESEN YA ONLAR NE OLACAK? HER NE OLURSA OLSUN siviller bu sorunu kendi çözme yoluna gideceklerdir.