22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DTP beyaz sayfa açacak

Eski DTP Genel Başkanı Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, barış ve demokrasiye ihtiyacı duyulduğunu belirterek, “Halkların kardeşliğini, ortak yaşama azmini, mücadelesini geliştirmemiz gerekiyor. Bu Parlamentonun, tüm ülkenin sorunlarını çözmeye aday bir parlamento olmasını istiyorum. Türkiye’de insanların kardeşleşmesine ihtiyaç var. Birlikteliği ancak bir diyalog ile oluşturabiliriz” diye konuştu.

Meclis’te Kürtçe yemin etmeyeceklerinin altını çizen Türk, “Uzlaşı ve diyalog ortamı için Parlamentodayız. Hassasiyetleri gözönünde tutacağız. Gerginlik politikasını yürütmeyeceğiz. Ama bizim iyiniyetimiz her zaman tek başına yeterli olmaz. Aynı tutumu herkesten bekliyoruz” dedi.

Ahmet Türk, sorunların çözümünü bekleyen ve isteyen bir mantığa sahip olduklarını, sorunların çözümüne katkı sunmak için Parlamentoda olduklarını vurgulayarak, “Bu konuda, o özlediğimiz diyaloğu gerçekleştirmek için tavrımız açık olacak” diye konuştu.

Türk, parti gruplarını oluşturacaklarını, cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki tavırlarını da yarınki toplantıda belirleyeceklerini kaydetti.

Bu arada, Türk, Kaplan ve Binici’nin geldiği sırada, aralarında eski bakan Faruk Bal ve Gündüz Aktan olmak üzere bazı MHP milletvekilleri de kayıt için TBMM’ye geldi.


Önceki haber

DTP, TBMM stratejisini masaya yatırdı: Yeni bir demokrasi sayfası

DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından, Meclis'e girenler ile seçilemeyenlerden bazıları değerlendirme toplantısı yaptı.

Parti genel merkezinde basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya, eski DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, eski Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ile eski ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve diğerleri katıldı.

Toplantıya verilen arada gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Bu sırada açıklama yapan DTP Genel Başkan vekili Nurettin Demirtaş, milletvekili seçimi sonuçlarını değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirtti.

Demirtaş, bir gazetecinin ''DTP açısından milletvekili sayısı yeterli mi?'' sorusuna, ''Biz sayılarla değil, halkın çabaları, emekleri, gösterdiği ilgi ile ilgileniyoruz. Ülkede yeni bir demokrasi sayfasının açılması açısından önemli olduğunu düşündüğümüz bir seçim çalışması yapılmıştır'' karşılığını verdi.

Bu arada, bağımsız milletvekili seçilen Sebahat Tuncel'in durumuna ilişkin yapılan yazılı açıklamada da ''Sebahat Tuncel'in serbest bırakılmasının hukuka aykırı olduğu yönündeki iddialar ve tartışmalar hukuki değil, tamamen siyasidir'' görüşüne yer verildi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2007 Cumartesi 18:54:40
Güncelleme :28 Temmuz 2007 Cumartesi 18:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?