22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DTP koalisyona hazır

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş koalisyon yapmaya hazır olduklarını belirterek,'4 bakanlık isteriz' dedi.


Mersin bağımsız milletvekili adayı Orhan Miroğlu tarafından Metropol Alanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş koalisyon yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Ama, 4 bakanlık isteriz" dedi.

"Daha önceden bazı siyasi parti liderlerine (DTP ile koalisyon yapar mısınız?) dediler. Onlar da (Fikirlerini değiştirip gelsinler, düşünürüz) diyen Demirtaş, "Biz de diyoruz ki, hangi parti olursa olsun, ülkenin demokratikleşmesine yürekten gönül veren, sözde değil özde demokrat, bu ülkenin bütün gerçekleriyle yüzleşmeye, geçmişiyle yüzleşmeye, demokrasinin ilkeleriyle Kürt sorunun çözümüne ve barışa hazır olan parti veya partilerle elbette ki koalisyon yaparız. Koalisyon yapmaya hazırız. Ama 4 tane bakanlık istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 20:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak yılmaz IP: 88.229.49.xxx Tarih : 16.07.2007 20:36:42
Bunlar rüyada heralde yaaa... biri dürtsün şunlarıda uyansınlar... bakanlık istiyolarmış. koalisyon yaparız diyolar... Güldürmeyin allah aşkına... Hem Kürt sorunu da ne Kürt kardeşlerimizin ne sorunu var anlayamadım gitti.. Onlarda TC vatandaşı bende. Onlarda da aynı kimlik var bende de. Aynı devlet okulu D.bakırda da var izmir de de... şırnak ta da var edirne de de... eeee Daha sorun ne ki dillerini açık ça konuşuyolar, apo nun bile propagandasını yapıyolar, D.bakır belediye başkanı teröriste demokrasi şehidi diyor, pkk ya açık destek veriyoruz diyor ve TC belediyesinde başkanlık yapıyor... BUndan daha büyük özgürlük ve hak olabililir mi.. Ben vatandaş olarak Apo yu övsem bırakın beni sülalemi kuruturlar ama bunlara bişey olmuyo... İŞte en kral hak sizde değil mi...