22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DTP mitingine izin yok

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin pazar günü yapacağı mitinge Valilik tarafından izin verilmedi.

İstanbul Valiliğinin, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 9 Aralık pazar günü Şişli Çağlayan Meydanı'nda yapmak istediği açık hava toplantısına izin vermediği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, DTP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Çiçek Arıç başkanlığında oluşturulan 7 kişilik düzenleme kurulunun, 9 Aralık pazar günü Çağlayan Meydanında yapılmak istenen ''Emperyalizme, Irkçılığa ve Şovenizme Karşı İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği'' konulu açık hava toplantısı için bildirimde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Van, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Batman ve Hakkari'de gerçekleştirilen mitinglerde, ''terör örgütü ve örgüt başını övücü sloganlar atıldığı, bez ve posterler açıldığı, güvenlik kuvvetlerine karşı saldırılarda bulunulduğunun'' kamuoyu tarafından izlendiği vurgulanarak, bölücü terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren bazı yayın organları ve internet sitelerinde yer alan haberlerde ve elde edilen bilgilerde, ''bölücü terör örgütlerince yeni bir hamlesel sürecin başlatılmasına karar verildiği ve diğer illerde yapılan mitinglerin bu karar çerçevesinde gerçekleştirildiğinin bilindiği'' kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 15:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman DEMİRAY IP: 85.110.24.xxx Tarih : 8.12.2007 10:16:48

Halkların kardeşliği adı altında İstanbulda düzenlenmesi düşünülen toplantının amacı bellidir. Türk askerine arkasından kalleşce kurşun sıkan Dağdaki vatan hainlerine, kardeşimiz,imralıdaki bebek katilininede önderimiz diyenlerin ortalığı karıştırıp toplantıya katılanları da kahraman Türk polisi ile karşı karşıya getirmektedir.İzin verilmediği isabetli olmuştur.