22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DTP'de gözaltılar durmak bilmiyor

İzmir'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı ve bazı ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gece düzenlediği operasyonlarda, DTP İzmir İl Başkanı Mehmet Mihdi Arslan ile bazı ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü, gözaltına alınanların sorgulandıkları bildirildi. 

Öte yandan Mardin'de ise Mardin İl Başkanı Ferhan Türk, "Suç ve Suçluyu övme" suçundan tutuklandı.

10 Mart Cumartesi günü basın açıklamasında sayın Öcalan dediği gerekçesiyle gözaltına alınan Türk, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ferhan Türk, sevk edildiği adli mercilerce "Suç ve Suçluyu övme" suçundan tutuklandı. 

DTP'li 56 belediye başkanı yargılanıyor

Terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan DTP'li 56 belediye başkanının yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz yargılanan ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçi'nin de bulunduğu 56 belediye başkanı duruşmaya katılmadı.

Savcı mütala hazırlamak için ek süre talebinde bulundu.Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

İddianamede, DTP'li 56 belediye başkanı hakkında, TCK'nın 314/3 ve 220/7 maddesini içeren "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.


A.A.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 10:11:02
Güncelleme :13 Mart 2007 Salı 13:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?