22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DTP'de işler karıştı

Demokratik Toplum Partisi, genel seçimlerden önce olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.

Geçtiğimiz hafta boyunca MYK ve PM toplantılarında konuyu tüm yönleriyle ele alan parti yönetimi, kongre tarihi olarak 21 Şubat tarihini belirledi. DTP yönetimi konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacak.

DTP Genel Merkez yönetimi geçen hafta üç günlük Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi organlarını toplayarak, parti içindeki sorunları ele aldı. Genel seçimlerden önce, yaşadığı sorunları olağanüstü kongrede delegelerle birlikte çözmeyi hedefleyen DTP yönetimi, bu amaçla 21 Şubat tarihinde Olağanüstü Kongre kararı aldı. Ancak bu tarihte salon bulunamaması halinde kongre 28 Şubat’ta yapılacak.

Öte yandan, bazı basın organlarında DTP içerisinde Genel Başkan Ahmet Türk ile Tuncer Bakırhan arasında yaşanan tartışmaların kongre kararında etkili olduğu yönündeki bilgiler de Bakırhan tarafından tekzip edildi.

Bakırhan, haberi yayınlayan basın kuruluşlarına gönderdiği tekzipte, kongre kararını doğrularken, “Parti Meclisimiz, Şubat ayı içerisinde olağanüstü Kongreye gitmeyi kararlaştırdığı doğrudur. Ancak kongre kararı haberinizde yer aldığı gibi, iç çekişmelerden dolayı değil, seçim sürecinde ihtiyaçlarımızı karşılayacak, daha dinamik ve güçlü bir yönetim oluşturmak amacından kaynaklanmıştır” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 18:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?