19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DTP'den 'barışçıl yöntem' çağrısı

DTP, Türkiye'de yaşayan herkesin, Kürt sorununun çözümünü demokratik barışçıl yöntemlerde araması gerektiğini savunurken, ölümlerin yaşanmaması için “askeri yöntemlerle çözümde ısrardan vazgeçilmesini” istedi. 

DTP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Bingöl'de yaşamını yitiren Binbaşı Adil Karagöz'ün Osmaniye'deki cenaze töreni sırasında, cenazeye katılan bir grubun kışkırtılması sonucu il binasının camlarının taşlandığı, bu olayın üzerinden 24 saat geçmeden de İskenderun ilçe binasının, kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradığı anımsatıldı. 

Osmaniye ve İskenderun'un Türkiye'nin küçük bir prototipi gibi farklı etnik yapıların bir arada yaşadığı iki kent olduğu dile getirilen açıklamada, yapılan bu saldırıların sonuçları itibariyle farklılıkların birlikteliğine zarar verecek, şovenizmi tırmandıracak nitelikte olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, özellikle bölgede gelişen operasyonlar sonrasında yaşanan ölümlere dikkat çekilirken, Türkiye'de yaşayan herkesin, Kürt sorununun çözümünü demokratik barışçıl yöntemlerde araması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, “Artık ölümlerin yaşanmaması için askeri yöntemlerle çözümde ısrardan vazgeçip, operasyonların bir an önce durdurulması gerektiğini belirtiyoruz" denildi.


ANKA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 15:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?