28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

DTP'li başkanlar Ankara'da yürüyecek

ARALARINDA PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni, Adana’nın Yakapınar Beldesi Belediye Başkanı Osman Keser'in de bulunduğu, bir grup DTP'li belediye başkanı ve meclis üyesi, Ankara'da yürüyüş yaparak TBMM Başkanı Bülent Arınç’la görüşme talebinde bulunacak.

DTP'lilerin, Arınç'tan ‘Kürt sorununa demokratik çözüm yolları’ bulunması konusunda görüşme yapacakları bildirildi. 

Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Küçükdikili Beldesi Belediye Başkanı DTP’li Leyla Güven ve Yakapınar Belediye Başkanı Osman Keser, bir grup DTP’li ile birlikte Çakmak Caddesi Kültür Sokak’ta basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Kürt sorununa çözüm amacıyla yarından itibaren DTP’li belediye başkanları ile meclis üyelerinin Diyarbakır’dan Ankara’ya gidecekleri belirtildi. Otobüsle yola çıkıp, geçecekleri Şanlıurfa ve Gaziantep’te diğer DTP’lilerin de katılımları ile yürüyüş yaparak seslerini duyuracaklarını kaydeden Belediye Başkanları, “Adana’da da biz ve partili meclis üyelerimiz gruba katılacağız. Ardından önce Mersin’e, sonra Konya’ya uğrayıp, Ankara’ya ulaşacağız. Ankara’da yaklaşık bin seçilmişin katılımı ile yürüyüş yapacak, TBMM Başkanı Bülent Arınç’la da Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmesi talebiyle görüşeceğiz” dedi.


AHMET TÜRK: DOSTLUK ELİMİZİ UZATIYORUZ

DTP’nin yarın Diyarbakır’dan Ankara’ya başlatacağı yürüyüş öncesinde Genel Başkan Ahmet Türk, Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, kentte basın toplantısı düzenledi. Türk, sorunların Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında demokratik parlamenter rejim içerisinde çözülebileceğine inandıkları için Ankara’ya yürüdüklerini söyledi. Türk, “İlan edilen tek taraflı ateşkesi kalıcılaştırma ve onurlu bir barışı gerçekleştirmemiz, her zamankinden daha mümkün. Barıştan başka seçeneğimiz yok. Barış ancak sivil siyaset, sivil yöntemlerle gelişir” dedi. Türk, başta TBMM olmak üzere tüm devlet kurumlarının konuyu sahiplenmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Maalesef şu ana kadar beklenilenin aksine ateşkes ilanı ile birlikte operasyonlar azalmamış artmıştır. Kan ve ölüm yerine yaşam ve özgürlükleri siyaset dilinin merkezine almalıyız. Siyasetin amacı öldürmek değil, yaşatmaktır. Ateşkesin kalıcılaşması için operasyonların durmasını, tam bir silahsızlanma sürecinin başlaması için TBMM olmak üzere tüm devlet kurumlarından güven artırıcı, sahiplenici, teşvik edici adımlar atmasını talep ediyoruz. Hakkarili bir anne ile Edirneli bir annenin gözyaşları arasına fark koymazsak akan kanı durdurabiliriz. Ankara’ya coğrafi ve hissi mesafeleri bir nebze olsun kapatmak için yürüyoruz. Ankara’ya yürüyoruz. Seçilmişler olarak barış ve dostluk elimizi bir kez daha uzatıyoruz. Barış içinde bir arada yaşama istencimizi haykırıyoruz.”


Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 15:30:53
Güncelleme :15 Aralık 2006 Cuma 15:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?