20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

DTP'li Belediye Başkanı'na hapis

Los Angeles Times gazetesinde yayımlanan röportajı nedeniyle, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla yargılanan Batman'ın DTP'li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Belediye Başkanı Kalkan katılmadı. Duruşmada Kalkan'ın, avukatları Zekeriya Aydın ve Mehmet Emin Başar hazır bulundu.

Sanık avukatı Aydın, müvekkili olan Kalkan'ın planlanmış programı olduğu için duruşmaya katılamadığını belirterek, hazırladığı yazılı savunmayı mahkemeye sundu.

Sanığın diğer avukatı Başar da Belediye Başkanı Kalkan'ın suç işleme kastı ile hareket etmediğini belirterek, "Müvekkilimin bu yönde sarf etmiş olduğu sözler birçok siyasi parti başkanı ve birçok yazar tarafından da söylenmiştir. Dolayısıyla müvekkilim kendi demokratik hakkını kullanarak görüşlerini açıklamıştır. Suç işleme kastı ile hareket etmemiştir. Bu nedenle beraatına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından sanık Batman Belediye Başkanı Kalkan'ın Terör Mücadele Kanunu'nun "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunu içeren 7/2. maddesi uyarınca alt sınırdan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanığın, yargılama esnasındaki olumlu davranışını göz önünde bulunduran mahkeme, indirim yaparak, cezayı 10 ay hapis cezasına dönüştürdü.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 14:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?