22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DTP'li yöneticiler tutuklandı

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında “terör örgütü propagandası” yapma suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 DTP’li yönetici tutuklandı.

DTP Batman İl Başkanı Ayhan Karabulut hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. 

Geçen hafta düzenledikleri basın toplantısı nedeniyle DTP Batman İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tekik, Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Padir ve parti yöneticisi Dicle Manap ifadelerine başvurulmak üzere savcılığa çağırıldı.

İfadeleri alındıktan sonra “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 yönetici tutuklandı.

Savcılık, ifade vermeye gelmeyen DTP Batman İl Başkanı Ayhan Karabulut hakkında da yakalama kararı çıkardı.

DTP’li yöneticiler, merkez ilçe binası’nda, “Kerkük’e yapılacak müdahaleyi Diyarbakır’a yapılmış sayarız” sözleri nedeniyle tutuklanan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu’ya destek vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenlemişti.

Açıklamanın yapıldığı yerde terörist Abdullah Öcalan’ın posterinin duvarda yer alması üzerine cumhuriyet savcılığı soruşturma başlatmıştı.

Polis tarafından merkez ilçe binasına düzenlenen baskında poster, afiş ve bazı evraklara incelenmek üzere el konulmuştu.
ntv
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 23:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu fahri IP: 84.63.164.xxx Tarih : 3.03.2007 00:11:42
Vatan hainleri dügmeyemi basti acapa anlmiyoruz neten bunlara politika yasaklanmiyor su anlasiliyorki terörist dagda deyil ovatada deyil icimizde bir an önce kökü ne bahsina olursa olsun temizlenmeli yoksa bu memlekette huzur olmaz serefsizin posterini nasil asarlar 30 bin Mehmetcigin hicmi sizde sizintisi yok size zaten Türk deyilmez Atalarim mezardan kalkar insan olarak düsünün Ülkeyi KAOSA getiriyorsunuz ileride altindan kalkilamiyacak olaylara sürüklüyorsunuz ve sonuclarina katlanacaksiniz ABD ve AVRUPA usaklari 1920li yillari unutmayin Tarih tekerrü eder kacacak yerte bulamazsiniz tehdit deyil sadece uyari ama sabrinta bir sonu oltugunu unutmayin vatan hainleri