22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DTP'liler canlı kalkan olacak

DTP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Toplantıda, sınır ötesi operasyona yönelik bazı kararlar alınırken, dikkat çeken en önemli konu ise milletvekilleri ve belediye başkanlarının da içinde yer alacağı 'canlı kalkan' gruplarıyla operasyon bölgelerine gitme ve yeniden aralarında seçilmişler ile sivil kuruluş temsilcilerinin bulunduğu büyük bir 'Ankara yürüyüşü'nün gündeme alınması oldu.

Sınır ötesi operasyon ve tutuklanan Genel Başkan Nurettin Demirtaş'ın durumunu değerlendirmek üzere Parti Genel Merkezi'nde Eşbaşkan Emine Ayna başkanlığında yapılan DTP PM toplantısı sona erdi. PM üyeleri ile mazeretli olanlar dışında tüm milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti.

DTP Eşbaşkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, toplantıda meclis üyelerinin yeni sürece ilişkin görüşlerini dile getirdiğini söyledi. Yapılan yoğun tartışmalar sonucu önemli kararlar alındığını vurgulayan Yüksek, bu toplantı sonrası yarın MYK toplantısı gerçekleştireceklerini dile getirdi. Yüksek, PM toplantısında aldıkları kararların MYK toplantısında bir eylem takvimine kavuşturularak kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Milletvekilleri ve belediye başkanları canlı kalkan olacak
Toplantıda önümüzdeki döneme ilişkin çeşitli eylem kararları alınırken, milletvekilleri ile belediye başkanlarının da içinde yer alacağı 'canlı kalkan' gruplarıyla operasyon bölgelerine gitme ve yeniden aralarında seçilmişler ile sivil kuruluş temsilcilerinin bulunduğu büyük bir 'Ankara yürüyüşü'nün düzenlenmesi kararı alındı.

Toplantıda ayrıca sınır ötesi operasyonu protesto etmek amacıyla sınırın sıfır noktasında belediye başkanları ve parlamenterlerin katılımı ile basın açıklaması yapılması, seçilmişlerin ve parlamenterlerin sınıra doğru yürüyüşe geçmeleri, bombalanan yerlerin ziyaret edilmesi gibi bazı kararların alındığı bildirildi.

...
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 02:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NURI NALBANT IP: 62.224.27.xxx Tarih : 26.12.2007 03:32:34

Kafalarina bomba yemek istiyorlarsa onlarda gitsin bizim icin mahsuru yok.