16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DTP'lilerden provakatif çıkış

DTP'li belediye başkanlarının provokatif açıklamaları sürüyor. Önceki gün Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, intihar bombacılarını özgürlük savaşçısı olarak tanımlamıştı.



Dün de Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, benzer bir yaklaşım sergiledi. Kalkan, "Dağda yaşayan insanlarımız, ülkenin en onurlu insanlarıdır. Bu insanlara kapıların açılması, sosyal yaşama katılması gerekir.'' dedi. Bu insanların hiçbir çıkar gözetmeden salt kimlik sorunu için mücadele ettiğini savunan DTP'li başkan, "Onlar onurlu yaşam için çaba sarf etmektedir. Bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı vardır. Bu ülkenin, bu insanlardan zarar görmesi söz konusu değildir." ifadelerini kullandı. Kalkan, belediyenin hizmetlerini anlatmak için makamında bir basın toplantısı düzenledi. Ancak toplantı farklı bir mecraya kaydı. Dağdaki teröristleri öven Kalkan, bu insanların yıllardır hiçbir çıkar beklemeden onurlu bir yaşam için mücadele ettiklerini savundu.

Dağdakilerin ülkenin en onurlu insanları olduğunu iddia etti. Kürt sorununun çözümü için, halkın temsilcilerinin politika yapmalarının önündeki engellerin kaldırılması ve silahlı gençlerin toplumsal yaşama kazandırılması gerektiğini ileri sürdü. DTP'nin kapatılmasının dağ yolunu açacağını belirten Kalkan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde politika yapmakta olan halkın temsilcileri yasal olmayan siyasete çekilmeye çalışılıyor. Bunlar ülkeyi ayrıştırmaya götürür. Kürtleri farklı arayışlara sokar, duygusal kırılmalara yol açar. Türkiye'de bir rant mücadelesi var ve bu kavga Kürtlerin üzerinden verilmek isteniyor." Bu arada, Hüseyin Kalkan ve intihar bombacılarını öven Tunceli Belediye Başkanı Abdil hakkında soruşturma başlatıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 14:39:57
Güncelleme :28 Kasım 2007 Çarşamba 14:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VEDAT İSKİT IP: 78.135.25.xxx Tarih : 1.12.2007 00:44:03

Dağdaki teröristi ülkenin en onurlu insanları kabul edip aynı DTP nin kapatılmasının dağ yolunu açacağını ve bunun yanlış olduğu kanısını uyandıran sözler sarfeden Batman Belediye Başkanının bu iki düşüncesi arasındaki çelişkiyi farketmeyecek kadar muhakeme yetisinden uzak olduğuna ihtimal vermiyorum Karar verin Batman Belediye Başkanı dağdaki teröristmi yoksa DTP de siyaset yapanlar ve yandaşları mı daha onurlu.