20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

DTP'lilerin yanıtlamadığı 'O' soru

Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 64 zanlı bu yüzden sürekli olarak sorgulanıyor.

Sahte çürük raporu alarak askerden kaçtıkları iddiasıyla tutuklu bulunan zanlılar Askeri Savcılık tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Askeri savcı, “Size aracılık yapan kim?” sorusuna 4 aylık süreye rağmen yanıt bulamadığı için henüz davayı da açmadı. Aralarında DTP lideri Nurettin Demirtaş’ın da yer aldığı tutuklu bulunan 64 zanlı, bu soruya açık ve net bir yanıt vermediği için sürekli olarak sorgulanıyor. Askerliğe elverişsiz raporu almak için “sahte evrak düzenlemek ve kullanmak’’ suçunu işledikleri iddiasıyla, aralarında Nurettin Demirtaş’ın da bulunduğu 183 kişi hakkında askeri savcılık soruşturmayı sürdürüyor.






Askerlikten sahte raporlar ile kaçtıkları iddiasıyla haklarında yürütülen soruşturmada 64 zanlı, yaklaşık 4 aydır tutuklu bulunuyor. Askeri savcı, “çete”nin kimler aracılığıyla organizasyonu sağladığını tespit etmek istiyor. “Askerlikten kurtulmak için hile yapmak” “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgüt yöneticisi olmak”, “örgüt üyesi olmak” ve “sahte evrak düzenlemek suçuna iştirak” suçlarından tutuklanan zanlılara sahte rapor alması için aracılık edenlerin tespit edilmesinin ardından davanın açılacağı ifade edildi.



301’den yargılanmaya başlandı



DTP Genel Başkanı Demirtaş ile DTP’li Selma Irmak’ın, “1 Eylül Dünya Barış Günü” dolayısıyla yayınlanan parti bildirisi ile ilgili olarak, “Cumhuriyeti ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama” suçundan yargılanmalarına başlandı. Yayınlanan bildiride, Şırnak’’ta 11 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonla ilgili çeşitli iddialara yer verildiği anımsatılmıştı. Demirtaş ve Irmak’ın 5 yıl hapsi istenmişti.

akşam
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 22:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?