16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DTP'ye bağımsız başvuruları

Seçimlere yüzde 10 barajı nedeniyle bağımsız adaylarla girmeye karar veren DTP adaylık başvuruları sona erdi. DTP'nin bağımsız aday göstereceği 45 il için 245 aday adayı başvururken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aday olamayacaklarını açıkladığı kapatılan DEP'in eski milletvekillerinin de seçime girecekleri İl Seçim kurullarına adaylık başvurusu yapacakları belirtildi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Demirtaş, 22 Temmuz'daki seçimlere bağımsız aday olmak için DTP'ye yapılan başvuruların dün tamamlandığını söyledi. Demirtaş, adayları belirleyecek 15 kişilik komisyona bugüne kadar 45 ilden bağımsız milletvekili adayı olmak için 245 başvuru yapıldığını anlatırken şöyle dedi:

“Komisyondaki arkadaşlarımız bugün aday adaylarının başvurduğu illere dağıldı ve gözlem yapıp nabız yoklayacak. Bir hafta sonra yeniden Ankara'da toplanıp adayları kesinleştirecekler. Adayların kesinleşmesinden sonra il seçim kurullarına başvuru yapılacaktır.”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın üyeliklerinin silinmesini istediği ve milletvekili olamayacakları yönünde görüş bildirdiği kapatılan DEP'in eski milletvekillerinin de aralarında bulunduğu birçok partilinin de aday adaylığı başvurusu yaptığını söyleyen DTP Genel Başkan Yardımcısı Demirtaş, şöyle konuştu:

“Yargıtay'ın üyeliğini düşürülmesini istediği birçok arkadaşımız yasal haklarını mahkeme kararları ile geri almışlardır. Bunların durumunu inceleyeceğiz. Durumu uygun olmayanların üyeliği tabii ki düşürülecektir. Ancak, eski DEP milletvekili arkadaşlarımız girecekleri illerde adaylık başvurusu yapacaklardır. Başvurularının reddi durumunda da gerekli önlemler alınacaktır.”



Ferit ASLAN/ DHA/hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 12:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?