20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

DTP'ye Bakanlık'tan cevap

İçişleri Bakanlığı, DTP'nin Şırnak'ın Kasrik beldesinde yapmayı planladığı basın açıklamasına ilişkin başvurusunda izin talep etmediğini, bakanlığın da izin vermesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, bazı basın yayın organlarında yayınlanan, DTP'nin Şırnak ili Kasrik beldesinde gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına izin verildiğine ilişkin haber hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Haberlerde yer aldığı şekilde, anılan siyasi partinin başvurusunda bir izin talebi olmadığı gibi, Bakanlığımızca verilen cevapta da izin verilmesi söz konusu olmamıştır. Bakanlığımızca sadece ilgili kanunlarda belirtilen usul ve esaslara uygun hareket edilmesi gerektiği hususlarına yer verilmiştir'' denildi.

Açıklamada, DTP'nin İçişleri Bakanlığı'na yaptığı başvuruya verilen cevapta ''başvurularında gerçeklerle bağdaşmayan ifadelerin olduğu, milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin 5 Kasım 2007 tarihli kararına dayanılarak gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonun bölücü terör örgütü PKK-Kongra/Gel'e karşı yapıldığı, bölgede bulunan vatandaşların anılan sınır ötesi operasyonlarla bir ilgisi bulunmadığı gibi Irak'ın kuzeyinde yaşayan sivil halkı da hedef almadığı'' ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Cevapta ayrıca, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hukuk devleti olduğu, her Türk vatandaşının kanunlarla belirlenen sınırlar içerisinde kalarak Anayasal haklarını kullanmasına engel bulunmadığı, ancak başvuruda belirtilen 28 civarındaki ilden pek çok kişinin çeşitli araçlarla küçük bir beldede toplanmasının basın açıklaması boyutlarını aşacak organizasyon olduğu, bu nedenle yasal hakların kullanılması ve demokratik tepkinin gösterilmesinde ilgili kanunlarda belirtilen esas ve usullere uygun bir şekilde hareket edilmesi gerektiğinin'' açıkça belirtildiği kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 16:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?