30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DTP'ye niçin randevu vermedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "DTP PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmedikçe onlarla görüşmem" dedi.

Erdoğan, Güneydoğu sorunuyla ilgili olarak, "Biz bu konuda hiçbir zaman siyasi bir açılıma kapalı olmadık. Daha önce hiç olmayan önlemler aldık" dedi.

Başbakan, "TRT'nin bir kanalı bu bölgede Kürtçe, Farsça ve Arapça yayınlar yapacak. Biz bölgede sadece Türkiye'nin güneydoğusuna değil, yayınların yapılacağı Kuzey Irak'a ve İran'a da bakıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi konuğu olan Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves ile görüşmesinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda soruları yanıtlayan Erdoğan, DTP'den kendisine görüşme talebi geldiğini ancak bu talebi neden geri çevirdiğini şu sözlerle açıkladı.

"DTP'den bana bir randevu talebi geldi. Ben bu konuda kendilerine Grup başkanvekilim ve Başbakan Yardımcımı yönlendirdim. Sayın Türk ve Tuğluk geldi ve görüşme yapıldı. Ancak benim bu konuda bir hassasiyetim var. Bölücü terör örgütü PKK'yı, terör örgütü olarak kabul etmedikleri sürece kendileriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görüşmem. BM ve diğer dünya ülkeleri terör grütü olarak kabul ediyor. Onlar etmiyor."

DTP'nin etnik milliyetçilik yaptığını söyleyen başbakan Erdoğan 'DTP Kürt kökenli vatandaşlarımızın düşüncelerine ipotek koyamaz' dedi.

'ÖNCE TÜRK GAZETECİLERE AÇIKLADIM'

Güneydoğu bölgesi için partisinin hazırladığı çözüm paketini New York Times gazetesine açıklaması üzerine gelen tepkileri değerlendiren Başbakan Erdoğan, New York Times'everdiği demeçleri daha önce Türkiye'deki gazetecilere söylediğini belirtti.

Erdoğan 'TRT'nin bir kanalı Kürtçe Farsça ve Arapça yayın yapacak' dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 17:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?