22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Dünya Ankara'yı izliyor

Dünya medyasının gözü kulağı Türkiye'de. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 3. tur oylamasını yerli ve yabancı yüzlerce basın mensubu takip etti. Onlarca canlı yayın aracı da, Meclis'te konuşlanarak seçim sürecini dakika dakika kamuoyuna aktardı.

TBMM'de saat 15.00'da başlayan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 3. tur oylamasını, 400'e yakın yerli ve yabancı basın mensubu izledi. Genel Kurul'dan çıkacak karar merakla beklenirken, gelişmeleri anbean izleyici ve okuyucularına ulaştırmak isteyen medya mensupları da bu merakı gidermek için yoğun bir şekilde çalıştı. İktidar ve muhalefet partileri arasında hukuk tartışmalarına sahne olan 11. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaşanan süreç, önceki cumhurbaşkanlarının seçiminden farklı olarak yoğun bir canlı yayın trafiğine sahne oldu.

KAMER GENÇ, GAZETECİNİN ŞEMSİYESİNİ ALDI

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli'nin aday olduğu ve Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı olarak seçildiği 3. tur oylamasının yapıldığı bugün, Meclis kulisleri ve Meclis bahçesindeki yoğunluk doruk noktasına ulaştı. Daha önceki yıllardan farklı olarak televizyon ve ajansların gelişmeleri canlı olarak okuyucu ve izleyicilerine ulaştırmaları, Meclis bahçesinin hemen her köşesini film setine çevirdi. Meclis bahçesinde kamp kuran televizyon kuruluşları, zaman zaman olumsuz hava koşullarıyla da mücadele etmek zorunda kaldı. Aralıklarla yağan yağmur, canlı yayın yapan basın çalışanlarını da olumsuz yönde etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan gazetecilerin yanında milletvekilleri de ıslanmaktan kurtulamadı. Yağmura yakalanan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise, bir gazetecinin şemsiyesini alarak, ıslanmaktan kurtulmaya çalıştı.

Hemen her televizyon kanalı bir ya da birden fazla milletvekili ile gelişmeleri değerlendirirken, Meclis bahçesinden yansıyan fotoğraf kareleri de yaşanan yoğunluğun boyutunu anlatmaya yetecek ölçüdeydi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 3. tur oylamasına izleyici alınmazken, sadece davetliler Genel Kurulu takip edebildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül'ün küçük oğlu Mehmet Gül ile kuzeni Ali Gül de oylamayı izleyici locasından takip etti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Mehmet Gül'ün kuzeniyle sık sık gülmesi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 18:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?