22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Dünya medyası seçimi izleyecek

350'yi aşkın gazeteciye seçim basın merkezi ...


Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, yerli ve yabancı basın mensuplarının 22 Temmuz Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimini rahat ve güvenilir şekilde izleyebilmesi için teknik cihazla donatılmış basın merkezi kuracak.


Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, pazar günü yapılacak seçimlere yerli ve yabancı basının büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Basın-yayın mensuplarının seçimleri rahat ve güvenilir şekilde izlemelerini teminen, pazar günü Ankara Hilton Otelinde bilgisayar, internet, yazıcı ve diğer teknik cihazla donatılmış bir basın merkezi kurulacağını bildiren Melek, "basın mensuplarının rahat çalışması için her türlü kolaylığın sağlanacağını" söyledi.

Salih Melek, basın merkezinde ajanslar ve televizyonlardan alınan seçimle ilgili haberlerin, sinevizyon sistemiyle anında Türkçe ve İngilizce olarak yerli ve yabancı basın mensuplarına sunulacağını kaydetti.

Melek, seçim günü saat 09.00'da hizmet vermeye başlayacak ve ertesi gün sabah saatlerine kadar açık kalacak basın merkezinde, yerli ve yabancı medya mensuplarına yardımcı olmak amacıyla İngilizce, Fransızca, Almanca ve diğer bazı dillerde tercüme yapabilen çok sayıda mihmandarın görevlendirileceğini söyledi.

Basın mensuplarına, seçim ve Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili çeşitli dillerde kitap ve broşürler de dağıtılacağını kaydeden Melek, genel müdürlüğün, bağlı olduğu Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın talimatıyla kuracağı basın merkezinden yararlanmak üzere çok sayıda medya mensubunun akreditasyon başvurusunda bulunduğunu kaydetti.

Melek, seçimi Ankara'da kurulacak basın merkezinden izleyecek 30 dolayındaki ülke gazetecileri arasında en fazla başvurunun, 42 kişiyle İngiltere'den geldiğini söyledi. Bu sayının daha sonra 56'yı bulduğu öğrenildi.

Akreditasyon başvurusunda bulunan 350'yi aşkın medya mensubunun 200'e yakını yabancılardan oluşuyor ve İngiltere'yi 20 gazeteciyle ABD, 15 gazeteciyle İspanya izliyor. Seçimi basın merkezinden izlemek üzere Rusya ve Belçika'dan da 9'ar gazeteci Ankara'ya geliyor.


aa
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 12:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?