23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

DYP: Hükümet memurlara hasım gibi davranıyor

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, memurlarla toplu görüşme yapan iktidarın memurlara hasım gibi davrandığı öne sürdü.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, memurlarla toplu görüşme pazarılığı içinde olan hükümeti eleştirdi. İktidarın memur sendikalarıyla yaptığı toplu sözleşme görüşmelerini ciddiye almadığını ve kendisini yegane karar mercii gibi gördüğünü savunan Adan, "İktidar öte yandan memurların her sorununu üstlenmiş, sendikaları sadece ücret pazarlığı yapan çıkarcı kuruluşlar gibi takdim etme peşindedir. Oysa memurların maaşlarının yanı sıra AB uyum sürecindeki eğitiminden tutun sosyal yardımlara, mali haklara, izinlere, atamalara, disiplin uygulamalarına kadar her alanda ciddi sorunları vardır. Etkin devlete, bürokraside verimliliğe, nihayet demokrasinin kurumlaşmasına hizmet edecek bu görüşmelerden faydalanmak yerine 'Ben ne dersem o olur' mantığıyla davranmak ülkeye yarar sağlamaz" dedi.

İktidarın toplu sözleşme görüşmelerinden bir süre önce yayınladığı Orta Vadeli Mali Plana göre, memurlara 2006 yılı için yüzde 7.4, 2007 yılı için 6.4 zam öngördüğünü kaydeden Adan, "Bu tavır sendikalarla görüşmeyi formalite düzeye çekmektedir. Daha ilk oturumda yer kavgası yapan iktidar bir kere daha iyi niyet sahibi olmadığını ortaya koymuştur" diye konuştu. Yeni görüşme öncesi Maliye'nin yüzde 5.3 zam teklifinde bulunduğu ifade eden Adan, "Bu memura ölümü göstererek hastalığı razı etme oyunudur. İktidar memurların sorunlarına köklü çözümler getirmek yerine zamanını ayak oyunlarına harcamaktadır" dedi.

Ekonomik krizden bu yana memur ücretlerinde büyük kayıplar olduğunu ifade eden Adan şunları söyledi: "AB ve IMF görüşmelerinde müzakere iradesi gösteremeyen iktidarın burada memurlara efelenmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. İktidar beceriksizliklerinin hıncını bürokratik oligarşi laflarıyla hasım ilan ettiği memurdan çıkartamaz. Millet dışında her iradeye hassas olan bu bitmiş tükenmiş iktidara her adımlarında millet idaresininin de tepelerinde olduğunu bildiririz".

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 11:31:46
Güncelleme :21 Ağustos 2005 Pazar 11:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?