16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'DYP başbakan çıkarmaya alışık'

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin milletin huzurunu, geleceğini, yaşayışını teminat altına alma gayreti içinde olduğunu belirterek, ''Bu parti çok başbakanlar çıkardı, hep çıkarmaya devam edecek'' dedi. 

Muğla AK Parti teşkilatından istifa eden, aralarında parti il kurucu başkanı Yavuz Ercan'ın da bulunduğu 570 kişinin DYP'ye katılım töreni, İzmir Kültürpark Göl Gazinosu'nda yapıldı. 

Partiye katılanlara rozetlerini takan Ağar, DYP'de özgürlük, hak, hukuk, insan haklarına saygı, insanları ayırımsız kucaklayan bir zihniyet olduğunu söyledi. Demokrasi ve millet iradesiyle yürüyen siyasetçilerin DYP çatısı altında birleştiğini ifade eden Ağar, şöyle konuştu:
''Bu parti çok başbakanlar çıkardı, hep çıkartmaya devam edecek. Bu parti, milletin huzurunu, geleceğini, yaşayışını teminat altına almaya gayret etti. Çıktığı noktada kendisi için değil, başkaları, dostları, komşuları, Türkiye insanları için istekleri oldu. Bu insanlar, şahsi çıkarlar için değil ülke çıkarları için bir araya geldiler.'' Türkiye'nin yeni bir iktidarın eşiğinde olduğunu savunan Ağar, şöyle devam etti:
 
''Tarımı, toprağı, suyu kavrayamayan AK Parti hükümetinin iktidardan gideceği güne az kalmıştır, hatta kalmamıştır. Bizi çiftçi ve köylünün partisi olarak görüyorlar. Biz çiftçi ve köylünün partisi olmaktan gurur duyuyoruz. Siz partililer gibi çiftçimizi, köylümüzü namerde muhtaç etmeyeceğiz. Bereketi cezalandıran, tarımı toprağı, suyu, milletin alın terini kavramayan iktidarın gideceği günler yakındır. 

Karadeniz'den Akdeniz'e, Doğu Anadolu'dan Marmara'ya, demokrasi meşalesinin yandığı Ege topraklarının öncülüğünde yeni bir iktidar kuracağız.'' Birlikten, özgürlükten güç alan parti olduklarını da söyleyen Ağar, genel seçimin önemine de işaret ederek, adaletsizliği ortadan kaldıracak bir seçimin yaşanacağını belirtti.

PARTİYE KATILIMLAR
DYP Muğla İl Başkanı Latif Sakıcı da AK Parti'den 570 kişinin istifa ederek DYP'ye katıldığını, bu rakamı bin 570 rakamına çıkaracaklarını savundu. Sakıcı, ''AK Parti'nin kapısına kara kilit vuracaklarını'' iddia etti.

ONUR ÜYESİ
Mehmet Ağar daha sonra Balkan Göçmenleri Dernekleri Federasyonunu ziyaret etti. Federasyon Başkanı Vahap Savaşan'dan dernek hakkında bilgi alan Ağar, daha sonra federasyonun onur üyesi oldu. 

Eşinin ailesinin de Bulgaristan göçmeni olduğunu belirten Ağar, Balkanlarla ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 21:58:26
Güncelleme :27 Ocak 2007 Cumartesi 22:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?