22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DYP'den Ak Parti ve CHP'ye sitem

Doğru Yol Partisi (DYP) Tokat İl Başkanı Recep Bay, cumhurbaşkanlığı sürecinde oluşturulan siyasal krizin müsebbiplerinin AK Parti hükümeti ve ana muhalefet partisi CHP olduğunu ileri sürdü. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde demokrasisi gelişmiş hiçbir ülkede olmayan sürecin ülkemizde yaşandığını ifade eden Bay, Türkiye'ye bir kader biçilmeye çalışıldığını söyledi. 

Türkiye'de kendi geleceğini dış iktidar odaklarına bağlamış kesimler olduğunu ileri süren Bay, "CHP, AK Parti'yi korku odağı olarak işaret ederek hayatta kalmaya razıdır. 

Ancak bu tablo Türkiye'ye çok pahalıya mal olmaktadır. Mesele cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen kişinin eşinin başının başörtülü olması meselesi asla değildir. 

Mesele seçilecek kişinin kişiliğiyle de ilgili değildir. Bu konuda AK Parti iktidarından rant elde edenlerin propagandası, mağdur edilen rolüne bürünerek inançları kuvvetli Anadolu halkının acıma, mağdura sahip çıkma duygusunu suistimalden başka bir şey değildir. İçinde bulunduğumuz günlerde bilerek ya da bilmeyerek oluşturulan siyasal krizin müsebbipleri AK Parti iktidarı ve hiçbir açılımcı çözüm üretmeden sadece inadına muhalefet anlayışıyla sürekli ülkeyi gererek insanları korkutma gayretindeki CHP Genel
Başkanı Sayın Deniz Baykal'dır" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 23:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?