22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DYP'li Kandoğan ihraç edildi

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Genel Başkan Yardımcısı görevinden alındı ve partiden ihraç edildi. Kandoğan, DYP'nin katılmama kararına rağmen, 27 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanlığı ilk tur oylamasına katılmıştı.

Kandoğan, görevden alındığına ilişkin DYP Genel Sekreteri Kamil Turan imzalı yazının kendisine ulaştığını bildirdi.

DYP'li Kandoğan, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen cumhurbaşkanı seçiminin birinci turuna katıldığı gerekçesiyle partisinin Genel İdare Kurulu toplantısında, "kesin ihraç istemiyle" disipline sevk edildiğini hatırlattı.

Ümmet Kandoğan, "Bu seçim sürecinden sonra aldıkları kararlarla beni istifaya zorluyorlar. Cumhurbaşkanı seçimine katıldığım için herhangi bir disiplin soruşturması açılması mümkün değil. Bunu kendileri de gördüler. Şimdi merakla disiplinle ilgili işlemin yapılmasını bekliyorum" dedi.

"Ne yaparlarsa yapsınlar, DYP tabanında Kandoğan ismini silmeleri mümkün değil" diyen Kandoğan, "3.5 yılda ben bu partiye Mehmet Ağar'dan daha fazla hizmet ettim. DYP tabanında, bana duyulan sevgi Ağar'a duyulan sevgiden daha fazla. İstifa etmeyeceğim. Buyursunlar disiplin soruşturmasını yapsınlar" diye konuştu.

CHP'nin tavrını eleştirdi

Ümmet Kandoğan, bugün seçim tarihini oylayan TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Burada hepimiz samimiyet sınavından geçiyoruz. Aylardan beri erken seçimi dile getirenlerin, bu karar karşısında nasıl bir tutum takınacaklarını merakla bekliyorum" demiş ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen cumhurbaşkanı seçiminin birinci turuna katılma gerekçesini anlatmıştı.

CHP'lilere "İşte sandık önümüze geliyor. Niçin sandıktan kaçıyorsunuz?" diyen Kandoğan, cumhurbaşkanı seçimi sürecinin CHP tarafından mahkemeye taşınmasını eleştirdi.

CHP'ye, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili süreci neden Anayasa Mahkemesi'ne götürmediğini soran Kandoğan, "(Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra) demek ki Sayın Sezer, Anayasa'ya aykırı bir şekilde orada oturmaya devam etmiş. Sayın Sezer orada oturunca sorun yok, ama 22'nci dönem parlamentosu seçecek olunca Yüksek Mahkeme'ye gidiyorsunuz. CHP Genel Merkezi'nde Anayasa Mahkemesi'nin kararı alkışlarla karşılandı. Hani millet iradesinin üstünlüğü" diye konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 18:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?