19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ecevit, en sevilen 2. lider

GATA’da hayat mücadelesi veren eski Başbakan Bülent Ecevit’in popülaritesi, şu sıralarda Türkiye’yi dolaşarak erken seçim çağrıları yapan eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i katladı.

Yapılan araştırmada komadaki Ecevit, yaşayan liderler arasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ardından en sevilen ikinci isim çıktı.

AK Parti Genel Merkezi, her ay düzenli olarak ANAR, Pollmark ve Denge isimli araştırma şirketlerine yaptırdığı anketle hem siyasi partilerin oy oranı hem de aktüel konulara ilişkin halkın nabzını tutuyor. Pollmark’ın yaptığı son ankette siyasi liderlere ilişkin bir soru yer aldı. ‘En beğendiğiniz devlet adamı kim?’ sorusuna verilen cevaplarda ilk sıra değişmedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer dönemlerde yapılan anketlerde olduğu gibi birinci çıktı. Rakipleri ile arasındaki farkı daha da açan Erdoğan’ın oy oranı ankette yüzde 35 olarak çıktı.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı ankette sürpriz bir isim izledi. 18 Mayıs’ta ani bir şekilde GATA’ya kaldırılan DSP’nin eski lideri Bülent Ecevit yüzde 7 oy oranı ile ikinci sırayı aldı. 

SONAR araştırma şirketinin yaptığı ve dün bir gazetede yayınlanan araştırmada da DSP’nin oy oranı yüzde 7,1 çıktı. DSP’deki bu oy artışı, hastanede olan Ecevit’e duyulan sempati olarak yorumlanıyor. 

Daha önce yapılan anketlerde ikinci sırada çıkan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in popülaritesinde ise gözle görülen bir düşüş yaşandı.

Üçüncü sırada çıkan Sezer’i CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli izliyor. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in aldığı oy da yüzde 5’in altında çıktı. Demirel’in alt sıralara yerleşmesinde, “Türbanlılar Arabistan’a gitsin.” sözünün etkili olduğu sanılıyor.
Zaman
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 11:31:40
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 19:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?