22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ecevit: Zeki Sezer aday olsun

DSP'nin kurucu Onursal Başkanı Rahşan Ecevit, solda güçbirliğini değerlendirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. 

"DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in milletvekili olmama kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Rahşan Ecevit, "Dün televizyonda duyunca çok üzüldüm. Kendisine böyle birşey yapmamasını, yaparsa hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim" şeklinde yanıtladı. 

Rahşan Ecevit, "Sol seçmen bu güçbirliği için DSP ve CHP'ye şükran borçludur, ben de şükran borçluyum" diyerek güçbirliğinden istediklerini sıraladı.

DSP ve CHP'ye şükran borçluyum

DSP'nin kurucu genel başkanı ve eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, DSP ve CHP'nin seçimlerde işbirliği yapmasıyla, iki partinin de istediğinin olduğunu belirterek, "Sol seçmen, CHP ve DSP'ye şükran borçludur. Bende şükran borçluyum" dedi. 

Ecevit, 22 Temmuz'da yapılacak olan seçimler öncesinde DSP ve CHP'nin işbirliği yapmasını değerlendirdi. Ecevit Oran'da bulunan evinde düzenlediği basın toplantısında, sol seçmenle kendisinin CHP ve DSP'ye şükran borçlu olduğunu söyledi. Güçbirliğinden birtakım beklentileri olduğunu belirten Ecevit, bu beklentileri, yabancılara toprak satışlarının durdurulması, Irak'la ilgili bir politika oluşturulması, ABD'nin Orta Doğu projesi kapsamında kurulması düşünülen Kürdistan'a karşı çıkılması, Kıbrıs'ta Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının uluslararası camiada tanınmasının sağlanması ve kimlik tartışmalarının önüne geçilmesi şeklinde sıraladı. Ecevit, Meclis'teki bir güçbirliğinin ses birliği anlamına geleceğini de vurgulayarak, iki partinin yan yana gelince daha güçlü ses vereceğini belirtti. 



AA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 14:05:49
Güncelleme :18 Mayıs 2007 Cuma 14:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?