22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

El Kaide Erdoğan'ı vuracaktı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda 7 ilde gerçekleştirilen El Kaide bağlantılı gruba yönelik operasyonda korkunç bir gerçek çıktı.

Operasyonda ele geçirilen 4 el telsizinin de, Başbakanlık Koruma Polislerine ait frekansa ayarlı olduğu anlaşıldı.

İncelenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’na getirilen telsizlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güzergahını takip etmeye yönelik olarak ayarlandığı tespit edildi. Bu gelişme Emniyette önemli bir krize neden olurken, İstihbarat, Terör ve Koruma Daire Başkanlıkları acil toplanıp güvenlik toplantısı yaptı.

Kriminal Daire Başkanlığı’na gelen 3 tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca, 6 pompalı tüfek ve 395 fişeğin balistik incelemesi devam ederken, emniyet yetkilileri Konya, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Mardin, Afyon ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyona ile çökertilen bombalı saldırı planları için, “Binlerce insan kurtuldu” yorumunu yaptılar.

“BİNLERCE KİŞİ KURTULDU”

Bu arada operasyonda ortaya çıkarılan bir başka gerçek ise bombalar için hazırlanan uzaktan kumandalı ateşleyici düzeneklerin, Kocaeli Gebze’de bulunan ve 5 binden fazla insanın çalıştığı bir kamu tesisinin havaya uçurmayı amaçlandığı anlaşıldı.

Kriminal uzmanlarının sadece patlayıcı madde eksik dediği düzeneklerle bu tesise yapılacak saldırıyla El Kaide’nin sızacak radyoaktif nükleer madde ile bölgede bulunan binlerce insanı öldürmeyi amaçladığını ifade ettiler. Bu tesisin adının panik yaratmamak için saklandığı ifade edilirken, “El Kaide’ye bağlı çalışan bu gruplardan patlayıcının çıkmaması kimseyi yanlış düşüncelere sevk etmesin. Grubun eylem için eksiği sadece patlayıcıydı. Bunu da en son ana kadar temin etmeyeceklerdi” dediler.
 
ÖZEL DEDEKTÖRLER
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gelen bir başka özel cihaz ise grubun takibi önlemek amaçlı kullandığı dedektörler oldu. Bulundukları bina ve araçlarda dinleyici cihazın olup olmadığını tespit eden aletlerin aynı zamanda yakın civardaki “araç takibiyle yapılacak dinlemeleri de engellediği” vurgulandı.

Uluslararası gizli servislerinin kullandığı bu cihazları yakalanan ve mahkemeye sevk edilen 38 kişide nasıl temin ettiklerinin bilinmediğini ifade eden emniyet yetkilileri, “El Kaide’nin Türkiye’de uyuyan hücreleri olan grubu takip için yeni araçlar aldık” derken, grupların metropollerde yapacakları eylemlere ilişkin yazılı dokümanlarda hazırlıkların net şekilde belirlendiğini ifade ettiler. Bu arada operasyonda takip için Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden İstanbul’a 15 ve Konya’da 10’ar yeni araç alındığı ve grubun bu sayede deşifre edilebildiği öğrenildi
ANKA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 21:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?