22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

El Kaide Türkiye'yi sarsacaktı

7 ilde başlatılan ve 48 kişinin gözaltına alındığı El Kaide örgütüne yönelik operasyonda zanlıların sansasyonel bir suikast planı hazırlığında oldukları polis tarafından belirlendi.

Konya, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Mardin, Afyon ve Bursa illerinde başlatılan El Kaide operasyonunda yakalanan zanlıların sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde oldukları kesinlik kazandı.

Edinilen bilgilere göre, yakalanan kişilerin sansasyonel bir eylem gerçekleştirme hazırlığı içinde oldukları kaydedildi. Zanlıların ünlü bir siyasi kişiliğe suikast hazırlığı içinde olduğu ve operasyonla bu eylemin önlendiği belirtildi.

Zanlılarla birlikte ayrıca üç tabanca, dört kurusıkı tabanca, 6 pompalı tüfek, 395 fişek, 4 el tesizi ile çok sayıda örgütsel içerikli doküman, sahte nüfus cüzdanı, pasaportlar ve örgütün yapısını ortaya koyan bilgilerin yer aldığı bilgisayar kayıtları ele geçirildi. Bilgisayarların incelenmesinden sonra operasyonların devam edeceği de kaydedildi.

Polisi hayrete düşürdüler

Terör örgütü El Kaide'yle bağlantılı olduğu öne sürülen bir gruba yönelik gerçekleştirilen operasyonun detayları belli oldu

Terör örgütü El Kaide'yle bağlantılı olduğu öne sürülen bir gruba yönelik gerçekleştirilen operasyonda, arama yapılan bazı evlerde dinleme cihazlarını tespit eden ve engelleyen
dedektörler bulunduğu bildirildi.

El Kaide'nin Türkiye bağlantısı olarak nitelendirilen gruba yönelik istihbarat çalışmaları yapılırken, tanınma riskine karşı emniyete yeni alınan araçlar kullanıldı, eski araçlarla takip yapılmadı. 29 Ocak Pazartesi günü Konya ve 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda yakalananların evlerinde arama yapıldı. Konya'da örgüt üyesi olduğu iddia edilen bazı kişilerin evlerinde polisi hayrete düşüren, bazı profesyonelce kullanılan cihazlara rastlandı.

DİNLEMEYİ ENGELLEMEK İÇİN DEDEKTÖR KULLANMIŞLAR

Evlerde, ''böcek'' olarak tabir edilen dinleme cihazlarının varlığını tespit etmeye yarayan ve çalışmasını engelleyen dedektörlerin bulunduğu belirtildi. Otomobillerde de araç takip kitlerinin tespit edilmesinde kullanılan bir başka cihazın da ele geçirildiği bildirildi. Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye'deki ''uyuyan yerel hücre'' olarak tabir edilen bağlantısının son derece profesyonel çalıştığına dikkati çeken yetkililer, örgütün metropol kentlerde önemli yerleri hedef alacak saldırılar için hazırlık yaptığını ve bomba yapımıyla ilgili yazılı dokümanların da ele geçirildiğini bildirdi. Bugün sabah erken saatlerde Adliyeye getirilen zanlıları sorgulayan savcılık, 48 kişiden 38'ini tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti, 10 kişiyi serbest bıraktı. 29 Ocak Pazartesi günü terör örgütü El Kaide bağlantılı olduğu öne sürülen bir gruba yönelik düzenlenen operasyonlarda Konya, İstanbul, İzmir, Kocaeli,
Mardin ve Bursa'da 48 kişi gözaltına alınmıştı.




aa
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 17:28:59
Güncelleme :2 Şubat 2007 Cuma 17:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?