22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

El-Kaide'ye isyancı deriz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, terörle mücadelede Türkiye’yi yalnız bırakan ülkeleri sert bir dille uyardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, terörle mücadelede Türkiye’yi yalnız bırakan ülkeleri eleştirerek o ülkelerin yetkililerine “Siz PKK’ya karşı somut atmazsanız biz de El-Kaide’ye isyancı deriz” dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan’ın, dün gece geç saatlere kadar devam eden AKP MKYK toplantısında, terörle mücadele konusunda yapılanlar ve diplomatik girişimler hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, MKYK üyelerine, görüştüğü batılı ülkelerin temsilcileriyle PKK sorununu masaya yatırdıkları söyledi.

Erdoğan, “Siz PKK’ya karşı somut atmazsanız biz de El-Kaide’ye isyancı deriz” dedi.

Toplantıda ABD’yi de eleştirdiği bildirilen Erdoğan’ın, “ABD bizden İran ile ilişkilerimizi kesmemizi istedi. Ancak İran bizim komşumuz. İlişkimizi nasıl keselim?” dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın, sınır ötesi operasyon konusunda da değerlendirmelerde bulunduğu kaydedilirken, “Biz masada olduğumuz sürece şu ana kadar aleyhimize bir şey gelişmedi” dediği öğrenildi.

anka
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2007 Pazar 06:24:55
Güncelleme :25 Kasım 2007 Pazar 11:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu fatih IP: 88.77.66.xxx Tarih : 25.11.2007 10:04:40

SAYIN BASBAKANIM SONUNA KATAR ARKANIZDAYIZ BÖYLE GERCEKLERI KONUSDUGUNUZ SÜRECE BIRDE SAYIN BASKANIM TÜRK DEVLETLERINI BIR ARAYA TOPLAYA BILIR ISEK SIRTIMIZ YERE GELMIYECEK INSAALLAH IRAN POLITIKASINDA ÜLKEMIZ COK HAKLI YAKLASIM GÖSTERIYOR IRAK ÖRNEGI ORTADA SAYIN ABD VE AB LILER BIZIM AMBARGODAN DOLAYI KAYIP ETTIGIMIZ MILYARLARCA DOLAR KAYIPLARINI HANGISI KARSILAMIS TERÖR ÖRGÜTÜ SEREFSIZ PKK NIN 30 YILTIR ALTIGI CANLAR VERTIGIMIZ SEHITLER VE YAPILAN EKONOMIK ZAIATLAR SORUYORUZ HANGI ABD LI VEYA HANGI AB LI KAYIPLARIMIZI ÖDETI BUNLARI DÜSÜNTÜKCE SAYIN BASBAKANA HAKLILIK VERMEMEK ELDEMI INSAALLAH BU UYANISLARIMIZ DEVAM ETER HER KESIME YANSIR ÜLKENIN BIRLIK BERABERLIGI ZENGINLESMESI ILERIYE DOGRU GITER VE GÜCÜMÜZÜ CEKEMEYENLER KENDI TUZAKLARI BASLARINA DEVRILIR SAYGILAR SUNARIM OFLU FATIH