22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

El sıkın, gözlere bakın

AKP, milletvekili adayları için seçim kılavuzu hazırladı. Genel Merkez tarafından il teşkilatlarına gönderilen kılavuzda, adaylara seçmenle doğru iletişimi sağlamaları için önerilerde bulunuldu. İktidar adaylarına “El sıkın, omuza şefkatle dokunun. Gözlerin ruhun aynası olduğunu unutmayın, konuşurken ve dinlerken gözlere bakın. Seçmene öğretmenlik yapmayın, kimseyi utanç duyulacak duruma düşürmeyin” dendi.


Adaylardan güleryüzlü, tatlı dilli, içten ve samimi olmaları, itici hareketlerden uzak durup, sabırlı davranmaları, yeni fikir ve önerileri telaşsız karşılamaları istenen seçim klavuzunda şu öneriler yer aldı:

“Seçim kampanyasının aynı zamanda bir sevgi hareketi olduğunu unutmayın. Seçmene iletilen söylemlerde esnek olmaya dikkat edin, kararlı bir tutum sergileyin. Her insanı tanımak için önce onu dinlemek gerekir. Zedeleyici suçlayıcı olmayın, görüş ayrılıklarını yapıcı bir şekilde dile getirin. Kimseyi utanç duyacak duruma düşürmeyin. Herkesin değer verdiği düşünceleri ve inançları olabilir, esnek ve hoşgörülü davranın. ‘Ben biliyorum' havası uyandırmayın, aşırılığa kaçmayın. Adaylık insanlara hükmeden ve akıl öğreten bir dil kurarak yapılamaz. Karşınızdaki kişiye onların hayatının bir parçası olduğunu hissettirin. El sıkın, şefkatle omuza dokunun. Göz kaçırmayın, boş bakışlarla bir başka noktaya bakmayın. Süngüsü düşmüş gibi durmak güvensizlik göstergesidir. Gözler ruhun aynasıdır. Dinlerken ve konuşurken gözlere bakın. Mevlana'nın ‘anlatabildikleriniz, karşınızdakinin anlayabildiği kadardır' sözünü unutmayın, lafı dolandırmayın. Onların yaşamlarından örneklerle konuşun, sıkıntıları ile hüzünlenin ve bunu hissederek yapın. Temiz, bakımlı, yerine ve gereğine göre giyinin.”



ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 14:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?