22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Elektriğe zam yalanlaması

Başbakan Erdoğan, elektriğe zam haberleriyle ilgili olarak, "Kimse spekülasyon yapmasın, biz yaptığımız zaman bunu açıklarız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin 24 Eylül'de başlayacak 62. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçak "ANA" ile saat 15.15'te ABD'ye gitti.

Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Naci Özdemir ile öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de ABD'ye gitti.

Bu arada çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı da Başbakan Erdoğan'ı uğurlamak için Esenboğa Havalimanına geldi.

Başbakan Erdoğan hareketinden önce ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberleri yalanlarken, "elektriğe zam yapılacaksa bunu hükümet sözcümüz açıklar, başka kimse açıklayamaz" dedi.

"Hiçbir şekilde halkımızı zora sokmayız" diyen Erdoğan, zam yapılması gerektiği durumda bundan kaçınmayacaklarını kaydetti.

Enerji ve Tabii Bakanlığı’nın elektriğe zam önerisi sorulan Erdoğan, "Hükümet sözcümüzden başka kimse elektriğe zammı ilan edemez. Bu kadar açık konuşuyorum zam yapılacaksa vakti zamanı geldiğinde otururuz konuşuruz. Kimse spekülasyon yapmasın. Ama zam yapılması gerekiyorsa da yaparız" diye konuştu.

Erdoğan, terörle mücadele konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns’ün Türkiye’ye Irak’lı liderlerle görüşülmesini önermesi hatırlatılarak sorulan bir soruya ise, "Iraklı liderler diye bir şey olmaz, orada merkezi bir hükümet, bir Başbakan ve Cumhurbaşkanı var" yanıtını verdi.

Erdoğan, ABD'nin 'İran ile doğalgaz işbirliğini kesin' şeklinde bir talebinin olmadığını söyledi. Terörle mücadele konusunda ABD ve Irak yönetiminden gerekli desteği istediklerini kaydeden Erdoğan, Irak İçişleri Bakanı'nın Çarşamba günü Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 20:43:59
Güncelleme :21 Eylül 2007 Cuma 00:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdulkadir Ağlamaz IP: 85.106.166.xxx Tarih : 20.09.2007 17:51:28

başbakana allah yardımcı olsun yolu açık olsun başbakanım git çabuk gelsakın ülkeyi teröristlere teslim etme çünkü ülkeye bir faydası olmayanların feveranına baksöyletmesinler onların derdi ayrı ALLAH zalimlere asla hidayet vermez selam ve dua ile