28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Elektrik üreticilerine sert uyarı

Başbakan Erdoğan, elektrik kesintileri konusunda bazı soru işaretleri bulunduğunu belirterek “Yatırımları, aleyhte kullanmaya çalışanlara acımasız davranırız” dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemdeki elektrik kesintileri konusunda bazı soru işaretleri bulunduğunu ve bunların araştırıldığını söyledi. Ankara Sanayi Odası’nca düzenlenen törene katılan Erdoğan, özel sektörün de hassasiyetleri kollaması durumunda, elektrik sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

Başbakan “Birileri halkımızın hizmetinde olan bu tür yatırımları aleyhte kullanmaya çalışırsa biz orada acımasız davranırız. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bir şeyi yapacaksak, el ele yapacağız ve bu dayanışma içerisinde insaflı davranacağız. İnsaflı davranmadığımız sürece o zaman bu faturayı millet çeker, ama bu faturayı çekenlerin içerisinde de kendileri de muhakkak yer alır. Bunu da bilmelerini özellikle istiyorum” diye konuştu.

GÜLER: ELEKTRİK EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANMIYOR
Enerji Bakanı Hilmi Güler de, kesintinin sistem üzerindeki elektrik eksikliğinden değil, kamu ve özel sektör arasındaki fiyat-tarife farklılığından kaynaklandığını belirtti. Güler, kesintilerde kasıt olup olmadığı konusunda ise “Soru işareti etüd neticesi ortaya çıkacak” diye konuştu.

‘ÖZELLEŞTİRMELER HIZLANACAK’
Hilmi Güler, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirme kapsamından çıkarılmasının özelleştirmelerin durduğu anlamına gelmediğini söyledi. Güler, “Özelleştirmeler aksine hızlanacak” dedi. Enerji Bakanı Güler, söz konusu üç santralin özelleştirme portföyünden çıkarılmasına 20 Haziran’da karar verildiğini belirtti.

Otoprodüktörlerin bazı şikayetleri olduğunu, bunun da yük alma, yük atma diye bahsedilen konu olduğunu kaydeden Güler, “Bu sorunu çözme arzusundayız. Konuya ilişkin farklılığın çözülmesi için görüşmeler son noktaya geldi” dedi.

‘GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İŞİN TABİATI GEREĞİ’
Güler, Enerji Bakanlığı’nda geniş çaplı personel değişikliği yapılacağı haberleri için de “Dinamik bir yapıya sahip olduğumuz için zaman zaman bu değişiklikler yapılıyor. Görev değişikliği işin tabiatı gereği” dedi.
ntv
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 22:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?