16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Elindeki rapor ne?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e rapor sunacağını söyledi.

Baydemir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sinema salonunda düzenlediği basın toplantısında ramazan ayı hazırlıkları ve öğrencilere yapacakları kırtasiye yardımı hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır'da yoksulluğun çok ciddi bir şekilde insan yaşamına sirayet etmeye devam ettiğini ifade eden Baydemir, yaptıkları halk toplantılarının birinci gündem maddesinin istihdam ve yoksulluğun giderilmesine yönelik taleplerden oluştuğunu kaydetti.

Baydemir, her yıl okulların açılış sezonunda Eğitim-Sen başta olmak üzere kentin sivil toplum örgütleri ile okula yeni başlayan öğrencilerin ve dar gelirli ailelerin yaşamış olduğu sıkıntıyı bir nebze olsun hafifletmek amacıyla kırtasiye desteğinde bulunduklarını belirterek, bu yıl desteğin miktarını biraz daha artırdıklarını bildirdi.

Ramazan ayı boyunca yapılacak gıda yardımı miktarını da artırdıklarını, bütün çalışmaları ilk kademe belediyeleri ve anakent belediyesinin birlikte organize ettiğini anlatan Baydemir, kırtasiyenin oluşturulması ve dağıtımı süresince sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gezisinin önceliğini bölgeye vermesini nasıl değerlendirdiğini ve kendisiyle görüşüp görüşmeyeceği'' sorusunu Baydemir, şöyle yanıtladı:

''Gezinin değerlendirme kısmına müsaadenizle ben girmeyeceğim, milletvekillerimiz yapıyorlar, yapacaklar. Ancak anakent belediyesi ve ilk kademe belediyeleri olarak sayın Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'da olmasından büyük bir memnuniyet duyacağız. Ve bütün resmi programa memnuniyetle icabet edeceğiz. Kendilerini karşılayacağız. Şu anda anakent belediyesi olarak hazırlamış olduğumuz bir rapora son halini vermek üzereyiz. Bu raporu da fırsat bulursak Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmayı hedefliyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse henüz resmi bir program bana, bize intikal etmiş değil. İntikal eder etmez de gereğini yaşama geçireceğiz.''

Baydemir, ''Raporda sizin için en önemli madde ne nedir?'' sorusuna da ''Dilerseniz bunu Cumhurbaşkanı'na taktim ettikten sonra hep beraber sizlerle takibini yaparız'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 13:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper yalçın IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.09.2007 16:43:42

anladım simdi bu anakent tabiri nedir ? daha önce kullanılıyordu da ben mi ilk kez duyuyorum? yoksa propagandanın bi parcasımı ? yada benmi cok komplovari düsünüyorum? lütfen biri acıklasın