15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Emekli olunca mı düşünüyorlar?

DTP'li Birdal, "Emekli komutanları kast ederek, emekliye ayrıldıktan sonra mı gerçeklerin farkına varılıyor" dedi.

Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, “Kürt yok dedik sorunu görmedik" şeklinde açıklamalar yapan emekli komutanların açıklamalarını “Emekliye ayrıldıktan sonra mı gerçeklerin farkına varılıyor” sözleriyle değerlendirdi.

Birdal, eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın açıklamalarını değerlendiren Birdal, “Kuşkusuz bunları emekliye ayrılmadan, o makamlardayken söyleselerdi sorunun çözümü daha kolay olurdu” diyen Birdal, yine de açıklamaların şu anda görevde olan komutanlar için yararlı olabileceğini söyledi.

İTİRAFTA BULUNUYORLAR

Birdal, söz konusu açıklamalar için “Sanırım itirafta bulunuyorlar” derken, Türkiye’nin bir dönemiyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi. Birdal şöyle konuştu:

“Savaşın da bir hukuku var ve kimse bu hukukun dışına çıkamaz. Bu süreçlerle yüzleşilmesi gerek. Başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de yargıçlar, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve hukukçuların içinde bulunduğu gerçekleri Araştırma Komisyonu’ kurulmalı. Bunu da öncelikle hükümetin istemesi gerekli. Bunlar olmadan Doğan Güreş’in ya da diğerlerinin açıklamalarının çok fazla karşılığı yok. Bu açıklamalar yapılırken bir yandan da bombalar yağdırılıyor. Yani Kürt sorununun var olduğunun farkına emekliye ayrıldıktan sonra mı varılıyor.”

ANKA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 11:18:53
Güncelleme :5 Kasım 2007 Pazartesi 18:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?