19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Emekliye zam geliyor

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarının yılın ikici yarısında, yüzde 7,2 oranında artırılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının yaptığı açıklamada, toplantıda, işçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yılın ikici yarısı için yapılacak artışların görüşüldüğünü söyledi.

İşçi ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarının yılın ikici yarısı yüzde 7,2 oranında artırılmasının kararlaştırıldığını bildiren Çiçek, şöyle devam etti: ''Böylece 2008 yılında işçi ve BAĞ-KUR emeklilerimizin maaşları toplam yüzde 9,3 oranında arttırılmış bulunmaktadır. Bu hesaplama yapılırken, bilindiği gibi, hep ifade etmeye çalıştık, enflasyondan doğan bir sıkıntı varsa, bunu gidermeye çalışıyoruz. Enflasyonun üzerinde maaş artışı veriyoruz. başlangıçta belirlenen yüzdenin üzerine çıktıysa, aradaki fark ödeniyor. 2008 yılında enflasyonun beklenenin üzerinde çıkması halinde, enflasyon farkın aşrıca maaşlara yansıtılacağı da bugünkü toplantıda kararlaştırılmıştır.''

..
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 20:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?