30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Emine Hanım'a ne 'kıyak' yaptı?

Başbakan Erdoğan, İspanya'nın Granada şehrinde 9. yüzyıldan kalma Alhamra Sarayı'nı gezdi. Erdoğan'ı sarayda yeniçeri kıyafetli Türkler karşıladı.

Resmi ziyarette bulunmak ve Medeniyetler İttifakı 1. Forumu'na katılmak üzere İspanya'ya gelen Başbakan Erdoğan, İspanya'nın güneyindeki Granada kentinde bulunan 9. yüzyıldan kalma Alhamra Sarayı'nı gezdi.

Başbakan, dün akşam saatlerinde kalabalık bir bakan heyetiyle geldiği İspanya’da önce Granada’yı gezdi. El-Hamra Sarayı’nı gezen Erdoğan buraya gelişinde Sax ilçesinde yaşayan ve kendilerine "Los Turcos" (Türkler) diyen, Osmanlı dönemi kıyafetleri giymiş grup karşıladı. Ziyaret sırasında Los Turcos grubu üyeleri, Erdoğan’a gruplarının tarihini anlatan bir kitap ile yaptıkları etkinliklerin yer aldığı bir CD sundular. Erdoğan da grubun üyelerine ay-yıldızlı rozet hediye etti.

HER ZAMAN BÖYLE KIYAK YAPSAN

Daha sonra Erdoğan ve beraberindeki heyet, 2003 yılında inşa edilen Granada Camisi'ni gezdi. Erdoğan ve eşi Emine Hanım caminin bahçesinden El-Hamra Sarayı ve şehri manzarası önünde fotoğraf çektirdi. Erdoğan fotoğraf çekilirken, bulunduğu yerden bir basamak indi ve "Boyları eşitleyelim" dedi. Erdoğan’ın bu sözlerine Emine Erdoğan da gülümseyerek, "Böyle ne güzel oldu. Her zaman böyle kıyak yapsan" karşılığını verdi.


Başbakan Erdoğan, resmi ziyaretlerine bugün İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve İspanya Kralı Juan Carlos ile görüşerek başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 13:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?