22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Endazeyi kaçırma!

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Bir Başbakan sert de konuşabilir. Fakat hiçbir durumda endazeyi kaçırmamalıdır'' dedi.

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına yönelik düzenlemeye'' tepki gösterenlere, ''Ortada tartışmaya açılan bir metin yok. İşlerine baksınlar'' diyerek ''yine endazeyi kaçırdığını'' savundu.

Bir Başbakan'ın ''her eleştiriye yanıt verme mecburiyeti olmadığını'' ifade eden Sezer, ''Ama yanıt verme gereksinmesini duyduğu hallerde mutlaka ve mutlaka ölçülü olması gerekir'' dedi. Sezer, şunları kaydetti:
''Sayın Erdoğan birden celalleniyor. Hatta bazen, bir Başbakan'a yakışmayacak derecede hakaretlere varan çıkışlar yapıyor, bazen de Başbakanlık Sözcüsü tarafından tekzip edilen sözler sarf ediyor.

Sayın Başbakan, bazı durumlarda da bir bakıyorsunuz, en demokrat kendisiymiş gibi bir tutum sergiliyor. Tabii, demokrasiyi nasıl algıladığı konusu hala bir netlik kazanmış değil ama, bu durum, Başbakan'ın, demokrasinin olmazsa olmazlarından olan katılımcılığa hiç tahammül edemediğini çok net olarak ortaya koyuyor. Bu, son derecede tehlikelidir. Çünkü böyle bir tahammülsüzlüğü demokratik hiç bir ülkede görmek olası değildir. Bir Başbakan gerektiğinde sert de konuşabilir. Fakat hiçbir durumda endazeyi kaçırmamalıdır. Çünkü sertlik başka, nezaket ve ölçü başkadır.

Sayın Başbakan'ın, (Ortada tartışmaya açılan bir metin yok) sözüne de değinmek istiyor ve soruyorum: Peki, o zaman, gazetelerde, televizyonlarda konuşulan, tartışılan metinleri kim uydurdu? Yoksa bunlar, bazıları tarafından mı, ki o bazılarını herhalde siz de biliyorsunuzdur, sızdırılan, toplumu alıştırma metinleri midir?''

AA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 13:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ GÜNEŞ IP: 78.181.52.xxx Tarih : 21.09.2007 00:06:50

SAYIN SEZER CBŞK.LIĞI SEÇİMLERİNDE NEDEN MECLİSE GİRDİNİZ...... NEDEN CHP GİBİ DİK DURAMADINIZ... ŞİMDİDE BAŞBAKANI ELEŞTİRİYORSUNUZ........NE YAPTIĞINIZ BELLİ DEĞİL..