22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Erbakan'a cevabı halk verecek'

Erdoğan: Erbakan'a cevabı halk verecek ...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın kendisine yönelik açıklamalarına üzüldüğünü belirterek, "Kendisine cevap vermeyeceğim. Aldığım eğitim, terbiye böyle bir cevabı vermeme mani. Gereken cevabı halk verecektir" dedi.

80 yaşındaki Erbakan'ın hastane raporları ve sandalyeyle dolaşmasına karşın siyasi prim peşinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bırakın da artık yetiştirdiğin gençler var. Bunlar yapsın" dedi.

Samanyolu Televizyonu'nda 'Özel Gündem' programında canlı yayına katılan Başbakan Erdoğan, seçimlerde AK Parti'nin oylarını artırarak çıkacağını, ancak Meclis'e üçüncü bir partinin girmesi durumunda partisinin milletvekili sayısının düşeceğini söyledi.

"80 YAŞINAKİ ERBAKAN'IN HAKARETLERİ ÜZÜYOR; GEREKEN CEVABI HALKIMIZ VERECEKTİR"

Programda eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın kendisine yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise Erdoğan, 18 yaşından itibaren Erbakan'ın yanında emek veren birisi olduğunu hatırlatarak, Erbakan'ın kendisine yönelik hakaret içeren açıklamalarını üzüntüyle karşıladığını ifade etti. Erdoğan, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Tek üzüntüm şudur: O konuşmalarında o denli hakaretler var ki, bütün bu hakaretler karşısında 80 yaşını devirmiş olan Sayın Erbakan'a ben bunları yakıştırmadığım için cevap vermiyorum, vermeyeceğim de. Aldığım eğitim, aldığım terbiye bana böyle bir cevabı vermeme mani. Veremem, vermeyeceğim de. O'na da yine aynı şekilde milletim gereken cevabı zaten verdi, 22 Temmuz'da da verecek. Sen bir taraftan sandalyeyle dolaşacaksın, bir taraftan çeşitli hastane raporları, şunlar, bunlar, filan, falan çıkarıp göndereceksin, ondan sonra da bu siyasi mücadelenin içerisinde bir şeyler toplayabilir miyim, bir prim yapabilir miyim, bunun gayreti içerisine gireceksin. Bırakın artık yetiştirdiğin gençler var. Bunlar yapsın. Hakikaten o şahsına, yaşına, ismine yakıştıramadığım bütün hakaretlere asla ben o şekilde cevap vermeyeceğim. Takdiri ben milletimin ferasetine bırakıyorum. Yıllarca beraber yürüdüğüm o hareketin içerisinde kalmış olan arkadaşlarıma, kardeşlerime bırakıyorum ve diyorum ki 22 Temmuz da bunun en güzel cevabı, en hayırlı cevabı olacak. Takdir milletimindir''

TÜRBAN SORUNU

AK Parti seçim beyannamesinde 'türban sorunun' yer almadığını ve 'AK Parti'nin bu konuda geri adım attı' eleştirilerin hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, partisinin 2002 seçimlerinde de böyle bir sözünün olmadığını hatırlatarak, soruyu şöyle cevapladı: "Bunun iki yolunu ben ortaya koydum. Dedim ki, bir, toplumsal mutabakat. İki, kurumsal mutabakat. 'Türkiye'de bu konuda toplumsal mutabakat var, kurumsal mutabakat yok' dedim. Bunun sağlanması gerekir. Ben bu olaya bir defa özgürlükler açısından bakıyorum. Özgürlükler açısından bakarak da diğer siyasi liderlerin yaptığı gibi işin istismarını yapmıyorum. Zaten ailemde, çocuklarımda bu işi biz yaşıyoruz. Bu iş konuşulmaz, yaşanır. Mağduriyetini de yaşadık. Bunu konuşanlar, gelsinler bu konsensüsü parlamentoda yapsınlar. Şimdi Bahçeli çıkıyor konuşuyor. Sayın Bahçeli'nin parlamentoda olduğu dönemde kendi milletvekili arkadaşlarının uyguladığı tavrı bilmiyor mu? Kendi milletvekili arkadaşının parlamentoda nasıl girip çıkması hususundaki tavrını bilmiyor mu? Biliyor. Ama şimdi işin istismarını yapıyor. Sayın Baykal'ın teşkilatı şu anda başörtüsü dağıtıyor, gazetelerde gördük bugün. Türban dağıtıyorlar. Kendisi işte ben Bosna'ya gittim, Bosna'da işte şöyle başörtüsü dağıttım, bunları konuşuyor. Acaba oradan bir şey alabilir miyiz? Bir ara otobüslerle, Meclis gurup toplantılarına başörtülü hanımları getirdiler, mesaj verebilir miyiz, diye. Ters tepince bakıyorsunuz, esip gürlüyorlar. Ondan sonra tekrar toparlama çalışmasına giriyorlar. Yani akşam başka, sabah başka. Bunların ipi ile kuyuya inilmez. Durum bu. Bu konuda benim gönlümden geçen ise; başı açığı, başı örtülüsü hepsi rahatlıkla üniversitesine gidebilsin. Arzumuz budur. Ama toplumsal mutabakat var, kurumsal mutabakat yok"

"PETKİM'DE DAHA İŞ BİTMEDEN KONUŞUYORLAR"

Bir soru üzerine Petkim'in özelleştirilmesini değerlendiren Erdoğan, Petkim ihalesi için mahkemeye yapılan itirazı talihsiz bir adım olarak gördüğünü söyledi. Petkim ihalesini alan firmanın asıl patronajını Kazakların oluşturduğunu, Rus ortağı prosedürü
tamamlamak için yanlarına aldığını belirten Erdoğan, "Petkim için neler söyleniyor? Ermeni, falan, filan... İşi bilmeden konuşuyorlar. Petkim değerinin çok çok üzerinde satıldı. Devlet ticaretle uğraşmaz. Devlet istikamet verir, denetler, düzenler, serbest piyasa ekonomisindeki anlayış budur. Gelişmiş ülkelerde bu böyledir. Bu bize vergi getirecek, yeni teknoloji getirecek, yeni yatırımlar getirecek. Bu konuda ön kesemeyiz" dedi.


samanyolu tv
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 13:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet yavuz IP: 85.108.215.xxx Tarih : 15.07.2007 21:53:03
sen sayın başbakan zaten yüz çevirdiğin hocana cevap veremezsin. çünkü verecek cevabın yok. varsa gerçekten cevabın çıkın beraber bir açık oturuma da görelim açıkçası merak ediyorum ne cevap vereceğinizi.......