19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan, Kemal abisini yedirmeyecek

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AKP Kadıköy ve Beykoz ilçelerinin 2. olağan genel kurullarına katıldı. Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a da üstü kapalı destek vererek, "Dostlarımızı yedirmeyiz" diye konuştu.

Erdoğan, gündeme ilişkin konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Bir resim karesi üzerine binalar inşa etmek isteyenler var. Hatta o resim karesini bulamadıkları zaman da fotomontaj bile yapıyor. Bizler tanıdığımız, bildiğimiz dost ve arkadaşlarımızı bunlara yedirmeyiz. Haberler çıkabilir, bize birileri haber getirebilir. Ama haberin kendisi değil kaynağı önemli. Bakanım 'demedim' diyor, onlar ısrarla 'dedi' diyor."

"Dış politikada masaya oturduğumuz zaman, ardımızda 73 milyon kişinin olduğunun, bunların sorumluluğunu taşıdığımızın farkındayız. Tarihin sorumluluğu, temsil ettiğimiz medeniyetin sorumluluğunu masada taşıyoruz. Şu ana kadar da bir masadan boynu bükük kalkmadık. Tarih bunları yazacaktır. Özellikle Avrupa Birliği sürecinde, Kıbrıs meselesinde bazı marjinaller 'Kıbrıs'ı peşkeş çekti, sattı' diyorlar. Kıbrıs gündeme geldiğinde dünya, 'Türkler'e güven olmaz' derdi. Fakat biz 2004 Ocak ayında BM Genel Sekreteri sayın Annan'a, 'Türkler masada sözünün eridir. Biz masada her zaman bir adım önde olacağız' dedik. Şimdi Davos'ta sayın Annan'a 'Kıbrıs'taki yeni açılımlarla 11 adım öndeyiz. Onlar aynı yerde duruyor' dedik. Sayın Annan da güldü. KKTC'de 8 otel yapılmaya başlandı. Sanayi yatırımları da başladı. Bundan nasip alması gereken, içeride de siyasetçilerimiz var. Bunlar diplomasi değil mi? Bu ülkenin başbakanı, dışişleri bakanı, bakanları, milletvekilleri, gece gündüz hiç durmadan çalışıyor. Çok ciddi markaj politikalarıyla bunlar oluyor."

Başbakan Erdoğan, Beykoz İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada da, "Artık devran değişiyor. Değişmek budur. Baykal, '30 senedir değişmedim' demiş. Zaten farkımız bu. O değişmedi, biz gelişerek, değiştik" dedi.

’Malvarlığımı açıklayacağım’ demedim
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, malvarlığıyla ilgili haberlere tepki göstererek, "Bugün (dün) bazı gazetelerde ’Başbakan Salı günü malvarlığını açıklayacak’ deniliyor. Ben 'malvarlığımı açıklayacağım' demedim. Cımbızla ayıklamayın, aynen yayınlayın. Şimdi Salı’ya kadar ellerinde çelik çomak var. Salı’dan sonra da bir hafta söylediklerimle oyalanırlar" dedi.

Sit’ten kurtuldu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan sit alanı olan Küçükçamlıca'da yüzde 6 imar izni olan arazisine 1980'li yıllarda bir villa yaptırmıştı. Şikayet üzerine Üsküdar belediye encümeni, çeşitli tarihlerde 3 kez ruhsatsız binanın yıkımı için karar almıştı. İstanbul 3. Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nda, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın çocukları için Çamlıca'da sit alanına yaptırdığı vilalları kurtaracak imar değişikliğine onay verilince villalar kurtuldu.
.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 09:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?