18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Erdoğan, Merkel ile görüştü

İspanya`nın Barselona kentinde bugün başlayan 10. AB-Akdeniz zirvesine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Erdoğan, ikili görüşme sonrası basına yaptığı değerlendirmede, ``Bundan sonraki süreçte gerek ekonomi gerek siyasi alanda dayanışma içerisinde çalışmalarımızı yapacağız. Türkiye ve Almanya her zaman olduğu gibi ileriye doğru, yarınlara el ele yürüyecektir`` dedi.

Almanya Başbakanı Merkel`i Türkiye`ye davet ettiğini kaydeden Erdoğan, ``Bunun sözünü aldığım için mutluyum. Hemen ardından ben de Almanya`ya gelmek suretiyle resmi ziyarette bulunacağım. Böylece Almanya`da yaşayan vatandaşlarımız açısından entegrasyonu da müşterek görüşmelerle başaracağımıza inanıyorum`` diye konuştu.

Merkel de basına yaptığı değerlendirmede, Erdoğan ile çok güzel bir atmosferde ikili ilişkileri görüştüklerini belirterek, ``Öncelikli olarak ekonomik işbirliği ve Almanya`da yaşayan Türklerin entegrasyon sorununu konuştuk`` dedi.

Merkel, bir soru üzerine, ``Türkiye`nin AB üyeliği konusundaki siyasetimiz bu konuda AB`nin aldığı kararı temel almaktır`` değerlendirmesinde bulundu.

aa
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 23:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?