16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Erdoğan, Öcalan'a niye 'sayın' dedi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin, terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan ile ilgili görüşlerinin belli olduğunu belirterek, "Kimse bunu çarpıtmaya çalışmasın" dedi. 

Tüzmen: "Sayın Başbakanın, Öcalan ile ilgili görüşleri belli"

Erkunt Traktör Fabrikalarında ilk Türk tasarımı traktörün ihracatı nedeniyle düzenlenen törende, gazetecilerin "Erdoğan'ın, 2000 yılında Abdullah Öcalan hakkında sayın ifadesini kullandığını ifade ederek, bu konudaki yorumunu" sorması üzerine Tüzmen, "Sayın Başkanın bu konuda ne dediği ortada" dedi.

Bugüne kadarki bütün görüşmeler ve çalışmalarda Erdoğan'ın, Öcalan ve PKK ile ilgili görüşlerinin belli olduğunu vurgulayan Tüzmen, "Hükümetin de PKK ile ilgili görüşleri belli" ifadesini kullandı. Tüzmen, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla hiç bir yanlış anlamaya izin vermemek lazım. Türkiye, birlik ve beraberliği için elinden geleni yaptı. Etrafında, dışarıdan, başka ülkelerden gelen baskılara rağmen, bu bölgede barış ve huzurun tesisi için elinden geleni yaptı. Hükümet özverili şekilde çalışıyor, kimse bunu çarpıtmaya çalışmasın. Açıkçası başbakanın da, hükümetin de bu konuda ve terörle mücadele konusunda görüşleri bellidir."


aa
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 11:56:55
Güncelleme :19 Mart 2007 Pazartesi 12:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?