24
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Erdoğan: Baraj inmeyecek

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (TÜSİAD) dün Ankara`da yapılan Yüksek İstişare Konseyi toplantısında hükümete yönelik eleştirilerini bugün ağır bir dille yanıtladı ve Konsey Başkanı Mustafa Koç`un Van Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın olayını gündeme getirmesiyle Anayasa suçu işlediğini savundu.

Mustafa Koç dünkü toplantıda, ``Van Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın`a reva görülen muameleyi ve uzun gözaltı süresini tasvip etmenin mümkün olmadığını söylemeliyim`` demişti.

Erdoğan, TOBB Yönetim Kurulu toplantısına katıldıktan sonra düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, son dönemde gündeme getirilen bazı konuların kendisini üzdüğünü belirterek, ``TÜSİAD bir sanayici ve işadamları derneğidir. Sanayici ve işadamları derneği kendi iş alanı içinde değerlendirmelerini yaparsa ülke için çok daha iyi olur`` dedi.

TÜSİAD`tan ekonomik alanlarda hükümetin eksikliklerine yönelik değerlendirmeler ve eleştiriler beklediğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi: ``Bu konularda bize öneriler sunsun, biz de ondan istifade edelim. Ama kalkıp da Van`daki yargılama sürecinde Anayasa`yı çiğnemek suretiyle buradan müdahale ederseniz bu yanlış olur ve bunu söylemeye TÜSİAD Yüksek İstişare Konsey Başkanı`nın hakkı yoktur. Bu çok ciddi bir yanlıştır. Ben bunu söylemek istemem ama söylemek zorunda bırakıyorlar.``

Hiç bir organın yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir veremeyeceği, tavsiye ve telkinde bulunamayacağına ilişkin Anayasa`nın 138. maddesini okuyan Erdoğan, ``Bu bir suçtur. Bu suç işlenmiştir. Bunu TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı söylediği gibi başkaları da söylüyor. Ana Muhalefet Partisi de aynı suçu işledi; ısrarla aynı suçu işledi. Bunun hakkında devreye girilmesi lazım.

Bunun da adımlarının atılması lazım, bu bir Anayasa suçudur. Ben bunu yürütme olarak sadece hatırlatmak istiyorum`` dedi.

Erdoğan, Türkiye`nin ihtiyacı olanın istihdam yaratmak, üretimi artırmak olduğunu, farklı gündemlerle Türkiye`yi meşgul etmemek gerektiğini kaydederek, ``Bu konuyu özellikle hatırlatmak istiyorum`` dedi.

aa
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 16:59:19
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 17:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?