19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan: Bu ülke hepimizin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yerel yönetim, genel yönetim ayrımcılığına gitmeden halka hizmetin ön plana çıkartılması gerektiğini söyleyerek, "Biz el ele vereceğiz, bu ülke bizim" dedi.

Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen, içinde okulların, bölünmüş yolların, sanayi tesislerinin, parkların da olduğu 212 tesis ve hizmetin açılış törenine katıldı. Erdoğan, ülkenin şu veya bu partinin değil herkesin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hepimiz buralarda bir müddet varız, bir müddet yokuz. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Olay bu. Mesele ne? Mesele baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer. Yoksa birbirimizle dayanışma içerisinde olamazsak, birbirimize güç, destek veremezsek bir yere varamayız" dedi.

Türkiye'nin tarihteki yerine ulaşması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Hani merhum İstiklal Marşı şairimiz diyor ya; (Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz) Biz, böyle bir milletiz" dedi.

Eğitimi devletin bütçesinde ilk sıraya çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, bir grup gencin "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye tempo tutması üzerine, Türkiye'nin dörtbir yanında ilmi aynı oranda götürmenin gayreti içinde olacaklarını söylediklerini çünkü terkedilen bölgeler olduğunu söyleyerek, "Karşımıza şöyle çıktılar, 'üniversite kurmak mesele değil, ya oraya öğratim görevlisi gönderebilmek mesele'. Dedik ki bizim hükümet olarak görevimiz, üniversiteyi kurmak. Oraya öğretim üyesini yetiştirmek, göndermek, Türkiye'de bir kuruma görev verildi, onun adı da YÖK. Sen de onu yetiştireceksin, oraya onu göndereceksin" diye konuştu.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2007 Pazar 23:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?