27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Erdoğan: Her doğan sigortalı doğacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak 2007 itibariyle toplumun tüm kesimlerini kapsayacak genel sağlık sigortasını hayata geçireceklerini belirterek, böylece her doğanın sigortalı doğacağını söyledi.

Erdoğan, Kocaeli Belediyesi'nce yaptırılan SEKA Parkı 1. Etap ile aralarında hastane, öğrenci yurdu, hizmet binalarının da bulunduğu 12 noktada gerçekleştirilecek toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 4 yıldır Türkiye'yi adım adım dolaştıklarını ve her şehre yeni yatırımlarla gittiklerini ifade etti. 

Her alanda toplum ve devletin el ele vermesine önem verdiklerini belirten Erdoğan, devletin de toplumun da her geçen gün güçlendiğini, eğitim, sağlık, adalet, ulaşım ve dış politikada Türkiye'nin dünyayla rekabete girecek konuma geldiğini söyledi.
Erdoğan, tören alanında bulunan ve tezahüratlarla kendisini destekleyen gençlere de seslenerek, ülkenin her yerinde yeni hastaneler, okullar, hizmet binaları açıldığını, tüm şehirlerin duble yollarla birbirine bağlandığını anlattı. 

Bu sırada “Kıskananlar çatlasın” şeklindeki sloganlara da atıfta bulunan Erdoğan, “Çatlamasın, onlar da bize lazım. Onların da oyunu biz alacağız” dedi. 

Erdoğan, anamuhalefet liderinin SEKA'ya daha önce farklı bir amaçla geldiğini, bundan sonra ise SEKA parka dinlenmeye geleceğini belirterek, bugün parkın birinci etabının açıldığını, ikinci etabının da kısa bir sürede tamamlanacağını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün burada 25 yaşındaki gençlerin siyasete nasıl katıldıklarını gördüklerini dile getirerek, gençlerin sadece siyasete değil, artık Meclis'e de girebildiklerini, bunun da adımının atıldığını kaydetti. 

10 yılların ihmalinin süratle telafi edildiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin şehir şehir, belde belde, köy köy yeniden imar edildiğini, KÖYDES projesiyle de yolu ve suyu olmayan köy kalmayacağını ifade etti. 

Erdoğan, İstanbul ve Kocaeli'de il sınırlarını belediye sınırlarıyla eşit hale getirdiklerini dile getirerek, “Bu cesur adım, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Eskiden şehirleri köy haline getirenler vardı, biz köyleri şehir haline getiriyoruz” diye konuştu. Kocaeli'de bir önceki dönem anamuhalefet partisinin belediye başkanlığı yürüttüğünü de anımsatan Erdoğan, “Onlar şehri köy haline getiriyorlardı, biz köyü şehir haline getiriyoruz” dedi. 

Böylece, imar ve kaçak yapılaşma sorununun bitirildiğini dile getiren Erdoğan, buralarda doğal gazın köylere kadar ulaştığını anlattı. Erdoğan, 15 yıldır köy hizmetlerinin giremediği tarla yollarını bile asfaltladıklarını ve köy yollarına 300 bin ton asfalt döküldüğünü belirterek, “Biz laf etmeye değil, iş yapmaya geldik” dedi.

SEKA'NIN BUGÜNÜ...

Başbakan Erdoğan, SEKA kapatılırken bazılarının, “İşçiler kapının önüne bırakılacak, mağdur edilecek” dediğini anımsatarak, bu işçilere sahip çıktıklarını ve onları büyükşehir belediyesi bünyesinde istihdam ettiklerini söyledi. 

Bazılarının, “SEKA arazilerini birilerine peşkeş çekecekler” dediğini de ifade eden Erdoğan, “Biz, 'birilerine değil, sadece halkımızın emrine amade kılarız' dedik. Farkımız budur. Kocaelili Ayşe bacım, Ahmet kardeşim çocuklarını takacak kollarına, buralarda gezecekler, buralarda dinlenecekler, burada hem semanın güzelliğini, hem tabiatın yeşilliğini, hem denizin mavisini bir arada yaşayacaklar. Bizim farkımız bu” diye konuştu. 

İnsanların yaşam standardını belli bir aşamaya getirdiklerini de ifade eden Erdoğan, bunun bir ufuk işi olduğunu, bu ufkun herkeste bulunmadığını, beton yığınları arasında insanların geleceğinin katledildiğini, kendilerinin ise yeniden halkı toprakla, yeşille, deniz ve temiz havayla bir araya getirdiklerini anlattı.

SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENLİK

Konuşmasında, sağlık alanında yapılanlara da değinen Erdoğan, hastanelerde rehin kalma gibi çağ dışı bir anlayışa son verdiklerini de ifade ederek, “Artık benim vatandaşım hastanelerde rehin kalmıyor, kalmayacak” dedi. 

Tüm sosyal güvenlik kurumlarının ayrım yapılmaksızın sağlık hizmetlerinden faydalandıklarına da işaret eden Erdoğan, “1 Ocak 2007 itibariyle toplumun tümünü kapsayacak genel sağlık sigortasını hayata geçiriyoruz. Böylece her doğan, sigortalı doğacak. Düşük gelirliler ve geliri olmayanın sağlık sigortası devlet tarafından karşılanacak” dedi. 

Başbakan Erdoğan, ilaç politikalarına da değinerek, artık SSK'lıların da serbest eczanelerden ilaçlarını alabildiklerini, bunun önceden olmadığını dile getirdi. Erdoğan, “İş bilenin, kılıç kuşananın” dedi. 

Erdoğan, Gebze'de 500 yataklı devlet hastanesinin bitmek üzere olduğunu ve 2007 başında açılışının yapılacağını kaydederek, tüm bunlarla Kocaeli'nin daha da güzelleştiğini söyledi.

GENÇLERLE ŞARKI SÖYLEDİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda tören alanında kendisine sevgi gösterisinde bulunan gençlere seslenerek, onlara, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözlerini tekrarlattı. 

Konuşmanın ardından Erdoğan tarafından, SEKA Park 1. Etap ile Acıbadem Hastanesi ve Yavuz Selim Öğrenci Yurdu'nun açılışı canlı bağlantı sağlanarak gerçekleştirildi. 

Açılışların ardından, SEKA'da çalışan ve daha sonra belediyede istihdam edilen bir aile tarafından Başbakan Erdoğan'a çiçek verildi.
Bu arada, Erdoğan, öğle yemeğini yediği Derince Harikalar Diyarı'ndan deniz otobüsüne binerek, SEKA Park'ın açılışının yapılacağı alana geldi. Erdoğan, buradan golf aracı ile törenin gerçekleştirileceği bölüme geçti.
a.a
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 00:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?