19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan: İşkence iddiaları iftira!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a işkence yapıldığı iddialarının tamamen uydurma ve yalan olduğunu belirterek, bu iddiaların yaklaşan yerel seçimler öncesi bir argüman olarak kullanıldığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Van'daki temasları çerçevesinde Merit Şahmaran Otel'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililerle bir araya geldi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, sadece ekonomide değil, evrensel hukuk kuralları ve demokrasi yarışında Türkiye'nin dünyaya parmak ısırtan bir ülke olacağını söyledi. Türkiye'nin kendisine inanması durumunda dünyanın da Türkiye'ye inanacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Ama lastik yakmakla değil... Lastik yakmakla, vatandaşın arabasını yakmakla esnafının camını, çerçevesini indirmekle değil. Buna ilkellik denir. Buna cehalet derler. Buna özgürlük düşmanlığı derler. Buna demokrasiye saygısızlık derler.

Benim Vanlı kardeşlerim bunlara asla prim vermez, bugün meydan bunu söyledi zaten. Onlar ne yaparsa yapsın Van'da halkımız meydanda her şeyi söyledi. 'Biz buradayız' dedi. Esnaf da her şeyi söyledi. Şunu söyleyeyim, beni Kürt kökenli vatandaşlarımdan kimse ayıramaz. Kabinemi de ayıramaz, hükümetimi de ayıramaz, grubumu da ayıramaz.''

AA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 22:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?