22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan: Köşk süreci başladı

TBMM'de Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından sıcak dakikalar yaşandı. Başbakan'ın Meclis'deki odasında Çankaya zirvesi yapıldı. Erdoğan'ın gündüz yapılan toplantıda Köşk sürecini yarın başlatacaklarını söylediği belirtildi.

Meclis Başkanlığı seçimlerinin hemen ardından AKP'nin üçlü zirvesi ve partinin üst yönetimi toplantıya geçti. Başbakan'ın Meclis'teki odasında başlayan toplantıda Çankaya seçiminin ele alındığı bildirildi. Yaklaşık 15 dakika süren görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve bazı AKP kurmayları, rekor oyla T BMM Başkanı seçilen Köksal Toptan'ı tebrik etmeye gitti.

Köksal Toptan'ı ziyaret öncesi Erdoğan gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan şunları söyledi: "Üçlü uzlaşma sağlanması bizi sevindirdi. Millet iradesini bir kenara koymamalıyız. Millet ne kadar yetki verirse, o kadar temsil yetkisine sahipsiniz. Azınlığın çoğunluğa tahakkümüne razı olamayız. Milletin iradesine saygı göstermeliyiz."

Açıklamanın ardından şu an Erdoğan, Gül ve beraberindeki AKP'li yöneticiler Köksal Toptan'la görüştü.

AKP CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİNİ YARIN BAŞLATIYOR
Başbakan bugün öğleden önce basına kapalı olarak yapılan grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı takvimini yarın başlatacaklarını açıkladı. AKP ve MHP’nin başkanlık divanı üyelerin süreci başlatmak için yeterli olacağı görüşüne varan Erdoğan, “Muhalefet üye vermese de Başkanlık divanı için bizim sayımız yeterli seçim takvimini başlatabiliriz” dedi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 18:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?