22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Erdoğan: Meydanların dili var...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara'da milletvekili mazbatasını aldıktan sonra basın mensuplarına, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda  yaptığı açıkama ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Tüm liderlere çağrım görüşme kapılarını kapatmamaları. Çünkü bir mağduriyet söz konusudur. Meydanların dili var: demokrasi bir çoğulculuk ve katılım rejimidir. Uzlaşma noktasında ne varsınız diye sorulursa uzlaşmaya varız. Uzlaşma hiçbir zaman azınlığın tahakkümü değildir. Anayasada nitelikleri uygun olan kimse o aday olabilir. Desteklersiniz veya desteklemezsiniz… Bir doktorun görevi hasta tedavi etmektir, milletvekilinin görevi yasa çıkarmaktır. Bu demokraside iyi bir sınav değil. Negatif kampanyalar halkımızdan mesajını almıştır.

Kriz olacağını düşünmek istemiyorum. Genel Başkanları ziyaret için memnun olurum diyor. Sayın Özyürek bu açıklamayı yapıyor. Bu açıklanabilir. Devlet Bahçeli bana geri dönmedi.

Kürt sorununu siyasallaştırdığınız zaman beni onun karşısında bulursunuz. Kürt vatandaşlarımızın siyasi ve kültürel sorunlarını konuşursanız… Benim partimin içinde Kürt kökenli arkadaşlarım var. Onlar bunun ayrımını yapıyor. Bölücü terör örgütüne destek veren hangi anlayış olursa olsun biz onlarla beraber olamayız. Parlamento içindeki tüm gruplarla beraber olabiliriz. DSP Genel Başkanı beni tebrik ettiler. Önümüzdeki süreç safları farklı kılabilir. CHP’nin içinden ayrılan DSP’li vekiller var. Onlarla da konuşacağız. Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım. Ama dereye girecekmişiz gibi hazırlıklı olacağız."

 

kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 18:25:17
Güncelleme :25 Temmuz 2007 Çarşamba 19:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?