28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erdoğan: Panik ortamı yaratmayın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin çeşitli yerlerinde görülen kuş gribi vakalarıyla ilgili olarak alınması gereken tedbirler neyse bunların alınmakta olduğunu belirterek, ``Bazı abartılı açıklamalara bence pek prim verilmemesi gerekir`` dedi.

İstanbul`dan Ankara`ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı`nda kuş gribiyle ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan, ``Ankara`da gerek Tarım Bakanlığı`nda, gerekse Sağlık Bakanlığı`nda konuyla ilgili kriz merkezi oluşturulmuştur. Her türlü tedbir alınmaktadır.

Bazı abartılı açıklamalara bence pek prim verilmemesi gerekir. Ve bunu kurbanla ilişkili hale getirme gayreti içinde olanlar var. Böyle bir ilinti kurmak, çok ciddi bir yanlıştır. Bu konuda konuşması gerekenler konuşursa çok daha iyi olur. Ama ben özellikle gerek yazılı, gerek görsel basınımızdan bir panik ortamının yaratılmaması konusunda özellikle yardım istiyorum`` diye konuştu.

Erdoğan, ``Ben vatandaşlarımın bilinçli olmasını ve konuyla ilgili, özellikle kümes hayvancılığıyla uğraşanların ve ellerinde kümes hayvanları olanların, herhangi bir sıkıntı halinde ilgili merciye müracaat ederek, sıkıntı varsa itlaf yolunu tercih etmelerini özellikle rica ederim`` dedi.

aa
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 17:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?